Стефановић у Вашингтону са Џонсоном и Палмером

Министар полиције Небојша Стефановић се током званичне посете САД састао са сенатором Роном Џонсоном, званичницима задуженим за европска питања Метјуом Палмером и Џоном Ератом, као и Натаном Сејлсом, координатором за антитероризам. Поручио је да је Србија посвећена сузбијању свих облика криминала и да је поуздан партнер у борби против тероризма.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се у Вашингтону са сенатором Роном Џонсоном, кога је упознао са тренутном безбедносном ситуацијом у нашој земљи и региону, саопштио је МУП.

Током званичне посете САД, Стефановић је са Џонсоном, који је у Сенату председавајући Комитета за унутрашњу безбедност и владине послове, разговарао и о досадашњим активностима српске полиције у борби против организованог криминала и мерама које су предузете у борби против прања новца.

Стефановић је истакао да је Србија посвећена сузбијању свих облика криминала, као и да има добру и развијену међународну сарадњу у области унутрашњих послова.

Такође, министар Стефановић и сенатор Џонсон разговарали су о тренутној ситуацији у нашем региону.

Сенатор Џонсон је истакао да САД придају значај сарадњи са Србијом по питању унапређења безбедности обе државе, што, како је истакао, показује и састанак Стефановића са Кевином Мекалиненом, државним секретаром за унутрашње послове САД.

Стефановић је у Вашингтону, на одвојеним састанцима, разговарао и са Метјуом Палмером, замеником помоћника државног секретара за европска и евроазијска питања у Стејт департменту, и са замеником главног директора за европске послове у Националном савету за безбедност САД Џоном Ератом.

Истакао је посвећеност Србије у борби против тероризма, наркотика, организованог и свих других видова криминала, и нагласио да сарадња и бржа размена информација доприносе већој безбедности грађана Србије и САД.

На састанцима је било речи и о сарадњи Министарства унутрашњих послова са агенцијама за спровођење закона САД, као и о конкретним резултатима и предностима те сарадње за обе земље.

Стефановић је саговорнике упознао са безбедносном ситуацијом у Републици Србији, а на састанцима се разговарало и о ситуацији у региону.

"Србија поуздан партнер у борби против тероризма"

Стефановић се у Стејт департменту састао и са амбасадором Натаном Сејлсом, координатором за антитероризам у Бироу против тероризма и насилног екстремизма.

Нагласио је да је Србија поуздан партнер у борби против тероризма и подсетио да активно учествује у раду Глобалне коалиције за борбу против Исламске државе.

Потпредседник српске владе поручио је да је Србија свесна претњи које носи повратак бораца са страних ратишта.

"Људи који се враћају са ратишта држављани су неких од земаља региона, па и наше земље, и без обзира на то што ћемо прикупити доказе и покушати да их осудимо на дугогодишње затворске казне, питање је шта ће бити са њима када изађу из затвора, како могу да се реинтегришу у друштво, а да више не буду претња", указао је Стефановић.

Према речима министра, стотинак људи који су се вратили на KиМ представља сталну опасност за безбедност у читавом региону.

Српски министар полиције је током састанка са амбасадором Сејлсом рекао и да је Србија посвећена борби против прања новца и финансирања тероризма.

Сејлс је поздравио опредељеност Србије да се бори против тероризма и истакао да наша земља добро брани границе Европе од овог проблема. Он је похвалио рад српске полиције и рекао да тероризам представља изазов за многе земље, али да Србија даје пун допринос у тој борби.

Сејлс је на крају разговора рекао и да ће САД помоћи Србији када је реч о унапређењу капацитета МУП-а у борби против тероризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво