Обрадовић без посланичке групе у парламенту

У Народној Скупштини налази се четрнаест посланичких група, а међу њима нема посланичке гупе Двери. Бошко Обрадовић наводи да не размишља о формирању нове посланичке групе у Скупштини Србије, али ће, како каже, она бити формирана 4. маја у такозваној "слободној зони" у Београду, у којој ће заседати паралелни парламент.

Из Двери је саопштено да се тренутно не баве формирањем новог посланичког клуба у Народној скупштини, али да није искључено да ће до тога доћи у договору са другим колегама из опозиционих редова који су у скупштини.

"Нова посланичка група Двери ће бити формирана у суботу 4. маја, у 'слободној зони' у Београду", рекао је Бошко Обрадовић, али није прецизирао где ће бити тај "паралелни" парламент. Рекао да ће то бити испред "једне од државних институција".

На питање да ли ће Двери учествовати на седници о КИМ коју је најавила Маја Гојковић, Обрадовић је рекао да таква седница није заказана, те да ће, ако и када буде заказана, опозиција донети заједнички став.

Обрадовић је потврдио да Двери више немају посланички клуб јер су их Срђан Ного и Зоран Радојичић напустили, али су, каже, Марија Јањушевић, Драган Весовић, Иван Костић и он и даље народни посланици.

"Колеге народни посланици Срђан Ного и Зоран Радојичић су одавно кренули својим самосталним политичким путем, тако да је то овим њиховим преласком у самосталне посланике само формализовано", наведено је у саопштењу.

Истиче се да Двери имају четири народна посланика у републичкој скупштини и да они поштују одлуку уједињене опозиције из Споразума са народом о напуштању свих нивоа скупштинског заседања од републичког, преко покрајинског, до локалног нивоа.

Раније је из посланичког клуба изашао и Миладин Шеварлић.

Посланичку групу чини најмање пет посланика.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 23. апр 2019, 16:43) - Mina [нерегистровани]

...

I bilo je ocekivano posle onakvog ponasanja.

(уторак, 23. апр 2019, 13:38) - djo [нерегистровани]

dveri

Kako je počelo na kraju će ostati i bez stranke.

(уторак, 23. апр 2019, 13:16) - anonymous [нерегистровани]

maki

Oveje bilo očekivano, posle onakvog nasilničkog ponasanja!

(уторак, 23. апр 2019, 13:12) - Stevan [нерегистровани]

bahatost

Zbog svoje bahatosti, Obradovic je ostao sam.

(уторак, 23. апр 2019, 13:03) - rada [нерегистровани]

milicajasminovic@gmail.com

A šta je očekivao i čemu se nadao ,kad je sve pokazao ?!