Протести "Један од пет милиона" широм Србије

У више градова одржани су протести "Један од пет милиона". Учесници протеста поново су затражили оставке државног врха, слободне изборе, медије и институције.

На тргу Краља Милана у Нишу по петнаести пут грађани су се окупили на протесту "Један од пет милиона. Поручено је да ће се протести после ускршњих празника проширити и на сеоске средине.

Окупљеним грађанима обратили су се Јован Тамбурић, председник Синдиката војних пензионера и председник ниских демократа Миодраг Станковић.

Протест је одржан и у Шапцу по 14. пут. Грађани су, изражавајући незадовољноство радом актуелне републичке власти, рекли да "гледају само у своје двориште и имају заједнички циљ од којег неће одустати".

Пре протестне шетње, окупљенима су се обратили Салко Карадаревић и Саво Манојловић из Удружења за заштиту уставности и законитости.

Протестовало се и у Ужицу. Ужичанима окупљеним на платоу испред градске куће говорили су народни посланици Александра Јерков и Балша Божовић.

Александра Јерков је поручила грађанима Ужица да ће их бити све више.

"Нас ће увек бити више без обзира колико аутобуса Александар Вучић довукао у Београд", поручила је Јерков и додала да су циљеви протеста – слободни избори, медији, институције и грађани.

Балша Божовић је рекао да је у Ужицу много више слободних људи него у Београду где су натерани и понижени.

Протест је одржан и у Ваљеву, под називом "Ваљево без страха – Један од пет милиона". Послата је порука да грађани који су против власти, нису непријатељи државе и да не дозвољавају да их власт дели и свађа.

Милан Станимировић, посланик и бивши председник општине Врбас, обраћајући се на протесту у Ваљеву, рекао је да се шетњама и протестима "мора ићи путем борбе за правду, демократију, слободу и за слободне и демократске изборе.

Посланик Срђан Милиовојевић рекао је да се на протестима боре за сваки глас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво