Москва: Не могу се игнорисати тежње Тиране ка великој Албанији

Руско министарство иностраних послова саопштава да не може да игнорише "низ корака које предузима актуелно албанско руководство, у вези са консолидацијом албанског фактора у склопу регионалне политике Тиране".

У саопштењу се наводи да је премијер Албаније Еди Рама у интервјуу за Vizion Plus изјавио да је Косово за њега "део Албаније", а да "уједињење Албаније и Косова није план Б, него план А".

Реализацију тог плана, албански премијер повезао је са унутрашњополитичком и спољнополитичком дебатом око могуће корекције границе српске покрајине.

Нажалост, западни покровитељи Тиране се и даље претварају да не примећују тежње ка великој Албанији, наводи се у саопштењу.

Министарство иностраних послова Русије је указало на то да се интензивирају напори да се интегришу области насељене Албанцима на Балкану.

"Наглашавамо да таква политика не само да отежава дијалог Београда и Приштине, него и подрива атмосферу поверења у целом балканском региону", указује се у саопштењу.

"Позивамо западне партнере Албаније да коначно одговоре на очигледне тежње Албанаца у Тирани и, уместо да граде спорне структуре на локалном нивоу, да осигурају да Приштина испуни своје обавезе за стварање Заједница српских општина", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво