Обрадовић: Нећемо ничију главу, већ слободне медије и изборе

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је да неће ничију главу, већ изборе, уз "слободне медије".

Бошко Обрадовић је реаговао на ауторски текст председника Александра Вучића за данашњи Српски телеграф, у којем је поновио да опозиција треба коначно да каже народу шта хоће: изборе или његову главу.

Вучић је, уз оцену да је неко очигледно побркао појмове демократије, слободе и избора, као и да је одлучио да дође на власт и то тако што ће "по сваку цену да с ње уклони онога ко је на изборима добио 55 одсто гласова", навео: "Зато кажите да хоћете моју главу, јер не постоји начин како ви можете да победите".

Обрадовић у писаној изјави тврди да се не плаши избора, али под условом да се "омогући шест до девет месеци слободних медија", па онда народ да одлучује.

Он је, истовремено, за Н1 рекао и да упад у РТС није био планиран, већ спонтан, и да је то била његова идеја.

Каже да више неће "солирати", али и да не прихвата да још годинама шета без резултата, те да су зато захтеви орочени до 13. априла.

На питање шта ће се догодити ако власт одбије да их испуни, Обрадовић није одговорио.

"Онда ћете да видите шта ћемо урадити", рекао је лидер Двери.

Казао је и да би једна од шетњи, наредних субота, морала да иде и ка згради ТВ Пинк, јер та телевизија, каже, има још већи медијски утицај од РТС-а.

На констатацију да његове радикалне методе не наилазе увек на подршку, и да су његов упад на РТС-у критиковали социолог Јово Бакић и глумица Бојана Маљевић, Обрадовић је рекао да се он бори и за њихово право да слободно изразе своје мишљење и да је боље да буду са њима, него да "паметују на друштвеним мрежама".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво