Протестна шетња радикала поводом 20 година од бомбардовања

Српска радикална странка организовала је, поводом 20 година од НАТО бомбардовања СРЈ, протестну шетњу чији је почетак обележио председник странке Војислав Шешељ паљењем застава Европске уније и НАТО алијансе.

Пре шетње, Шешељ је окупљенима рекао да се пре 20 година десило дивљачко злочиначко бомбардовање српског народа и убијање српске деце.

Како је рекао, НАТО пакт је агресорски пакт који је први пут своју злочиначку мисију искалио над Србима у Републици Српској и Србији.

"Никада то не смемо заборавити и никада нећемо опростити, никада српском народу неће пасти на памет да се учлани у ту организацију, да би нас уцењивали да нападамо друге народе", рекао је Шешељ.

Лидер СРС је истакао да Србија нема шта да тражи у ЕУ јер је већина чланица Уније и чланица НАТО-а те додао да су тамо концентрисани најгори српски непријатељи.

"Постоји само један пут за Србију и српски народ, а то је пут на исток и интеграција са Русијом и савез ОДКБ", рекао је лидер радикала.

Шешељ је рекао да је доживотна казна затвора Радовану Караџићу у Хагу донета без доказане кривице за, како каже, измишљено кривично дело геноцид.

Он је додао да је председник Србије Александар Вучић одбио да се изјасни о тој пресуди те навео да ће му због тога на крају протестне шетње функционери СРС предати његове књиге "У Сребреници није било геноцида" јер, каже, можда је потребно мало подучити Вучића.

На челу протестне колоне која је кренула из Кнез Михаилове улице развијен је транспарент "ЕУ плус НАТО једнако српски непријатељи", а протестна шетња завршена је код Председништва на Андрићевом венцу где су функционери СРС оставили књиге за председника Вучића.

Током шетње учесници су узвикивали "Србија, Русија, не треба нам Унија", а у једном тренутку запаљене су и бакље.

Протестна шетња СРС, коју је све време обезбеђивала полиција, завршена је без инцидената.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво