Поповић: Србија никада неће постати члан НАТО-а

Српски народ никада неће дозволити да Србија постане члан НАТО-а, изјавио је министар за иновације и технолошки развој и лидер српске народне партије Ненад Поповић. 

Поповић је, на панел дискусији "Војна неутралност као гарант стабилности и безбедности Републике Србије", коју је поводом 20. годишњице НАТО агресије на Србију организовала СНП, истакао да је НАТО пакт извршио војну агресију на Србију само са једним циљем - да се од Србије отме Косово.

"Данас видимо да је та агресија била неуспешна, јер је Косово остало српско. Косово ће бити српско док год имамо Устав Србије и Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација", истакао је Поповић. 

Изразио је захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци коју Русија пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије по питању Косова.

"Захваљујући Русији, Резолуција 1244 остала је на снази, а лажна држава Косово, поред свих притисака појединих западних земаља, није примљена у Унеско и Интерпол", навео је Поповић.

Додао је да је српски народ захвалан Путину на томе што је током недавне посете Београду јасно указао да ће Русија наставити да подржава Србију по питању Косова и да компоромис Срба и Албанаца мора да буде заснован на Резолуцији 1244.

Оценио је да се велика већина грађана, према његовим речима, њих преко 90 одсто, противи чланству Србије у НАТО-у.

"За нас у Србији је незамисливо да као чланица НАТО пакта шаљемо српске војнике на границе Русије, да се гледају са руским војницима преко нишана. Српски војник се заједно са руским војником кроз читаву нашу историју борио на истој страни, раме уз раме, против нацизма и оних који су желели да униште наше православних вредности", указао је Поповић.

Упозорио је да би улазак у НАТО значио гажење тих вредности истакавши да српски народ то никада неће дозволити.

На панелу "Војна неуталност као гарант стабилности и безбедности Републике Србије", поред министра Поповића, учествовали су и генерал Митар Ковач, члан председништва Српске народне партије, Ђуро Билбија, новинар и публициста, и Жељко Ињац, политички аналитичар. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво