Брнабићева и Стефановић са шефом дипломатије Гренаде

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са министром спољних послова и рада Гренаде Чарлсом Питером Дејвидом, који је у званичној посети Србији након што је Влада Гренаде укинула све претходне одлуке у вези са статусом Косова и поништила позицију признања једнострано проглашене независности Косова.

Премијерка Брнабић је захвалила на таквој одлуци али и на подршци Гренаде да се кроз дијалог Београда и Приштине дође до компромисног решења, истакавши да је Београд опредељен за наставак дијалога и постизање трајног и одрживог решења, уколико се за то створе неопходни услови.

Шеф дипломатије Гренаде казао је да његова земља са Србијом има традиционално пријатељске односе који се темеље на међусобном уважавању и подршци и додао да ће Влада те земље чврсто подржати став око којег се Београд и Приштина сагласе.

Састанку је присуствовао потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је захвалио шефу дипломатије Гренаде на подршци нашој земљи на последњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију, када су гласали против пријема такозваног Косова.

Стефановић је рекао да нови захтев Приштине за пријем у Интерпол представља поновни покушај политизације рада ове професионалне полицијске организације.

Министри су разговарали и о могућој сарадњи полиција две државе.

Министар Дејвид је истакао да су две основне гране привреде његове земље пољопривреда и туризам, и да су, поред ИТ сектора и образовања, управо те области у којима треба развијати даљу сарадњу са Србијом.

Брнабићева је рекла да очекује да ће у наредном периоду бити дефинисан програм сарадње и сагледани модалитети сарадње две државе и да ће Србија размотрити могућности стипендирања одређеног броја студената државе Гренаде.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво