Брнабићева и Стефановић са шефом дипломатије Гренаде

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са министром спољних послова и рада Гренаде Чарлсом Питером Дејвидом, који је у званичној посети Србији након што је Влада Гренаде укинула све претходне одлуке у вези са статусом Косова и поништила позицију признања једнострано проглашене независности Косова.

Премијерка Брнабић је захвалила на таквој одлуци али и на подршци Гренаде да се кроз дијалог Београда и Приштине дође до компромисног решења, истакавши да је Београд опредељен за наставак дијалога и постизање трајног и одрживог решења, уколико се за то створе неопходни услови.

Шеф дипломатије Гренаде казао је да његова земља са Србијом има традиционално пријатељске односе који се темеље на међусобном уважавању и подршци и додао да ће Влада те земље чврсто подржати став око којег се Београд и Приштина сагласе.

Састанку је присуствовао потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је захвалио шефу дипломатије Гренаде на подршци нашој земљи на последњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију, када су гласали против пријема такозваног Косова.

Стефановић је рекао да нови захтев Приштине за пријем у Интерпол представља поновни покушај политизације рада ове професионалне полицијске организације.

Министри су разговарали и о могућој сарадњи полиција две државе.

Министар Дејвид је истакао да су две основне гране привреде његове земље пољопривреда и туризам, и да су, поред ИТ сектора и образовања, управо те области у којима треба развијати даљу сарадњу са Србијом.

Брнабићева је рекла да очекује да ће у наредном периоду бити дефинисан програм сарадње и сагледани модалитети сарадње две државе и да ће Србија размотрити могућности стипендирања одређеног броја студената државе Гренаде.

број коментара 4 пошаљи коментар
(петак, 15. мар 2019, 19:48)
Nađa [нерегистровани]

Nađa

Hvala Grenadi na povlačenju priznanja i svoj podršci koju nam pruža, Srbija će uvek znati da uzvrati prijateljstvo.

(петак, 15. мар 2019, 19:38)
jole [нерегистровани]

srbin

Hvala svim zemljama koje su povukle svoje priznanje Kosova...izuzetan doprinos jačanju Srbije na medjunarodnoj sceni

(петак, 15. мар 2019, 16:24)
Tamara [нерегистровани]

Napredak

Srbija ceni,svoje iskrene prijatelje.Ponosni smo sto sve vise zemalja,povlaci priznanje KIM.Srbija je uvek otvorena za saradnju,i unapredjenje saradnje.

(петак, 15. мар 2019, 16:06)
Dejan [нерегистровани]

prijateljstvo

Razvijati odnose sa svim zemljama sveta je nseto na cemu treba konstantno raditi.