За побољшање пољопривредног земљишта 520 милиона

На данашњој седници Влада Србије усвојила је више одлука и уредби.

Влада је усвојила Уредбу о утврђивању Програма извођења радова на заштити, уређењу и коришћењу пољопривредног земљишта за 2019. годину.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде ће средства од 520.000.000 динара користити за успешније спровођење земљишне политике: за извођење комасације, побољшање квалитета обрадивог пољопривредног земљишта, набавку нове опреме за наводњавање и бушење или ископавање бунара у те сврхе, као и студијско-истраживачке радове, програме и пројекте, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Корисници средстава за поменуте активности могу бити јединице локалне самоуправе, физичка лица, привредна друштва, предузетници, земљорадничке задруге, научно- истраживачке организације, као и установе основане од стране Републике Србије, аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе.

Влада је донела одлуку и да специјални резерват природе "Ртањ" буде стављен под заштиту државе као посебан биодиверзитет Источне Србије.

За ИТ едукацију жена ове године 25,5 милиона динара

Влада је усвојила и Програм за оснаживање жена у области информационо-комуникационих технологија за период 2019-2020. године.

Влада је обезбедила 25.500.000 динара за 2019. годину и 22.000.000 динара за 2020. годину за обуку, едукацију и преквалификацију жена у овој области имајући у виду процену да у ИТ сектору има простора за 50 до 100 хиљада нових радних места до 2020. године, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Усвојеним програмом стварају се услови за равноправно учешће жена у ИТ сектору и за смањење родног јаза у дигиталном сектору, као и равномернија регионална заступљеност жена у овој области.

Овим програмом биће обухваћене ученице, студенткиње, запослене жене које су заинтересоване за преквалифакицју и припаднице старије генерације које ће бити подстакнуте за коришћење ИТ технологије.

Влада Србије доделила је атлетичарки Ивани Шпановић и њеном тренеру Горану Обрадовићу новчану награду у висини од по 20 хиљада евра у динарској противвредности.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво