Скупштина завршила расправу о амандманима, сутра гласање

Скупштина Србије завршила је разматрање амандмана на предлоге закона о угоститељству и туризму, а посланици ће се сутра изјашњавати о тачкама које су на дневном реду седнице.

Гласаће се о Предлогу закона о Централном регистру становништва, предлозима закона о угоститељству и туризму, изменама и допунама закона о безбедности хране, средствима за заштиту биља, за исхрану биља И оплемењивачима земљишту и о здрављу биља.

Посланици Српске радикалне странке (СРС) на седници су критиковали решења предвиђена предлозима закона о угоститељству и туризму.

Посланица СРС-а Наташа Јовановић оценила је да Предлог закона о угоститељству није на одговарајући начин уредио кључне области из области угоститељства и да је оставио могућност да се подзаконским актима дефинише категоризација сеоских домаћинстава.

Јовановићева је рекла и да постојећи подстицаји за рурални туризам нису довољни, а указала је на проблеме које имају сеоска домаћинства када треба да изврше категоризацију.

Према њеним речима, правилник за категоризацију сеоских домаћинстава је на 12 густо куцаних страна и од њих се тражи да у сваком тренутку гарантују да ће имати обезбеђен одређени напон струје, иако то не зависи од њих, јер су у
многим селима трафои стари 50 година.

"Та категоризација је немогућа мисија за неког од кога се тражи да има асфалт до свог објекта. Није он крив што локална самоуправа и месна заједница нису направиле ништа", рекла је Јовановићева и додала да би прво требало да се уради
инфраструктура.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић рекао је да је Влада прихватила амандман којим се предлаже да се уведу националне субвенције за пројекте унапређења руралног туризма.

Истакао је да ће, поред тих средстава, на располагању бити и средства из ИПАРД пројекта.

Објаснио је да ће они који имају до 30 лежајева моћи да конкуришу за та средства за изградњу објеката, опремање, инфраструктуру и доградњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво