Макалистер: Вучић и Тачи подигли дијалог на нови ниво

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Макалистер позвао је власти у Приштини да опозову своју одлуку о санкцијама на увоз робе из Србије и БиХ. Разумем да није лако, али желим да нагласим да су Александар Вучић и Хашим Тачи дигли дијалог на нови ниво, поручио је Макалистер.

Дејвид Макалистер је позвао обе стране да наставе дијалог како би напредовале на путу ка чланству у ЕУ.

"Одлука власти у Приштини да уведу стопроцентне таксе на робу из Србије и БиХ је јасно кршење Цефте и Споразума о стабилизацији и придруживању. Позивам власти у Приштини да опозову ову одлуку како би се, надам се, дијалог могао наставити", позручио је Макалистер.

Известилац за Србију је подсетио да је ЕУ јасно рекла да је у дијалогу Београда и Приштине неопходно доћи до правнообавезујућег споразума, а за то је, према његовим речима, неопходна даља нормализација односа која се постиже првенствено кроз дијалог.

"Разумем да обе стране имају своје забринутости, разумем и да није лако, али желим и да нагласим да су двојица председника, Александар Вучић и Хашим Тачи, дигли дијалог на нови ниво", поручио је Макалистер.

Известилац за Србију је са пленарног заседања Европског парламента у Стразбуру поручио и да не очекује да ће предстојећи европски избори на било који начин сметати процесу проширења.

"Сви знамо да је западнобалканска шесторка на путу ка чланству у ЕУ и да се крећу различитим брзинама. Ми ћемо наставити наш посао и не мислим да ће европски избори на било који начин бити сметња преговарачком процесу", закључио је Дејвид Макалистер.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво