Напредњаци победили у Дољевцу, Лучанима, Кладову и Кули

Према првим незваничним резултатима, СНС је на локалним изборима у Дољевцу освојио 83,36 одсто гласова. Напредњаци ће чинити две трећине одборника у Лучанима. СНС је победио и у Кули и Кладову, показују први подаци.

Како јавља дописник РТС-а, у локалном парламенту у Лучанима биће 10 одборника мање него у претходном сазиву. Апсолутну већину, више од две трећине, односно 27 од укупно 35 одборника после редовних избора чиниће одборници Српске напредне странке.

У Општинској изборној комисији у Лучанима обрађен је изборни материјал са 18, од 43 бирачка места, а према њиховим подацима гласало је око 70 одсто грађана уписаних у бирачки списак. Сва бирачка места су затворена на време.

На редовним изборима у општини Лучани учествовало је осам листа, а право гласа имало је 16.483 бирача. Гласало се на 43 бирачка места, једном више него 2014. године.

Према првим  незваничним резултатима са 22 од укупно 37 бирачких места у Дољевцу, СНС је освојио 85,2 одсто, Јединствена Србија је друга са 6,34, а цензус је прешао још СПС са 5,48.

Испод црте остали су ПУПС са 1,72, СРС са 1,21 и Група грађана за демократски Дољевац са 0,31 одсто.

На изборе је изашло око 70 одсто Дољевчана. 

У општини Кула, према првим незваничним подацима, СНС је добио 59,55 одсто гласова, односно имаће 26 одборника, СПС имаће четири одборника.

У тој општини око 36.000 бирача гласало је на 40 бирачких места за избор новог сазива локалног парламента који ће имати 37 одборника. Према подацима изборне комисије, у Кули је гласало 50 одсто грађана.

Према првим подацима, СНС је освојио 58,22 одсто гласова у Кладову. На ванредним локалним изборима на 31 бирачком месту гласали су грађани Кладова и то за 28 одборника у локалном парламенту. Излазност је 43,55 процената.

Право гласа у четири општине имало је скоро 90.000 грађана. 

Изборни дан у Лучанима обележио је и низ инциденатакао и размена оптужби у страначким саопштењима. Провокација је било и у Кладову.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи