Харадинај: Косовска војска за Ирак и Авганистан

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, изјавио је да косовске безбедносне снаге неће бити трансформисане у војску ради "заузимања" севера Косова, како то, према његовим речима, тумачи Београд, већ да ће њени припадници помагати миру у Ираку и Авганистану.

Како је пренела телевизија Кљан Косова, изјаве српских званичника да Приштина формира војску да би "окупирала" север Косова, Харадинај сматра пропагандом и додаје да за Приштину "нема разлике између севера и југа Косова".

Позвао је припаднике српске заједнице да постану део безедносних снага Косова.

"Нетачно је да формирамо војску за север. Наша војска ће помагати у одржавању мира у државама као што су Ирак и Авганистан, а не ради заузимања своје територије на северу", рекао је Харадинај, пренео је Зери онлајн.

Према најавама привремених приштинских институција, парламент ће 14. децембра гласати о трансформацији Косовских безбедносних снага у војску.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг оценио је раније данас да намера Косова да траснсформише своје безбедносне снаге у војску долази у погрешено време, да је супротна препорукама многих НАТО чланица и да може имати озбиљне последице по евроатлантске интеграције Приштине.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво