Посланици још у косовском парламенту, нема потврде састанка са Ханом

У недељу пре подне посланици Српске листе затворили су се у косовској скупштини до доласка представника ЕУ Јоханеса Хана. Посланик Српске Листе Игор Симић рекао је за РТС да је Хан обавештен о њиховом протесту, али да још немају потврду састанка.

Симић је рекао да имају информацију да Хан није имао у плану да се састане са представницима Српске листе. Међутим, како је Симић додао, после послатог захтева да се састану са њим, добили су потврду да је такав захтев примљен, али не и да ли ће до сусрета доћи.

"Ми ћемо остати овде, да се мирно и демократски боримо. Очекујемо да ће имати слуха", нагласио је посланик Српске листе и упозорио да су одлуке Приштине да уведе таксе од 100 одсто погубне.

"Клизимо ка хуманитарној кризи. Сама ситуација је тензична", рекао је Симић. 

Срби на Косову и Метохији овим гестом настављају мирне протесте и борбу за укидање таксе које је Приштина увела пре 12 дана.

Јоханес Хан ће у понедељак посетити Приштину, након сусрета са председником Србије Александром Вучићем у Београду.

Претходно је председник Српске листе Горан Ракић, после ванредне седнице Кризног штаба у Косовској Митровици, саопштио да српски посланици намеравају да упознају Хана са последицама увођења таксе на српске производе, због које, како каже, прети хуманитарна катастрофа.

Новинарима се у косовској скупштини у међувремену обратио посланик Српске листе Саша Милосављевић, рекавши да желе да протестују на миран и демократски начин, без провокација.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво