Председник Србијe у посети Кипру, седница две владе

Председник Александар Вучић разговарао је са кипарским председником Никосом Анастасијадисом у Никозији, где je одржана и друга заједничка седница влада Србије и Кипра. Потписано је више билатералних споразума.

Вучића је дочекао председник Кипра Никос Анастасијадис испред Председничке палате уз највише државничке почасти, после чега је председник Вучић положио венац на споменик Макариосу Трећем.

У Председничкој палати одржава се друга заједничка седница влада Кипра и Србије, којој присуствују председници две земље.

У исто време министри две земље имали су билатералне сусрете.

У присуству председника Србије и Кипра надлежни министри две земље потписали су у Никозији више билатералних споразума.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и министар спољних послова Кипра Никос Христодулидис потписали су Меморандум о разумевању између МСП Србије и Кипра о сарадњи и билатералним политичким консултацијама.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и министар спољних послова Кипра Христодулидис потписали су Меморандум о разумевању између Министарства европских интеграција Републике Србије и Министарства спољних послова Републике Кипар о сарадњи у области европских интеграција.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписао је са минситром образовања и културе Кипра Костасом Хампиаурисом Меморандум о разумевању између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарства образовања и културе Републике Кипар о сарадњи у области образовања за период 2019-2022.

Такође ова два министра потписала су и Меморандум о разумевању између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства образовања и културе Републике Кипар о сарадњи у области спорта.

Шеф српске дипломатије Дачић и комесар за хуманитарна питања, саветник председника Кипра Фотис Фотиу потписали су Меморандум о разумевању између Министарства спољних послова Републике Србије и Канцеларије комесара у Председништву Републике Кипар о сарадњи у области дијаспоре.

Кипарски медији придају велику пажњу посети председника Србије, а државна кипарска телевизија у јутарњем програму најавила је долазак високог госта из Србије.

На Кипру је био и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је са колегом Константиносом Петридисом разговарао о сарадњи у области миграција и азила и којем је захвалио на подршци коју су пружили Србији на недавно завршеној Генералној скупштини Интерпола.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво