Хан о таксама Приштине: Овај акт мора одмах бити повучен

Европски комесар за проширење критиковао је одлуку Приштине да на 100 одсто подигне таксе на робу из Србије. Тражи да се тај потез одмах повуче.

Јоханес Хан је поздравио изјаву високе представнице ЕУ Федерике Могерини о одлуци власти у Приштини да на 100 одсто подигну таксе на робу из Србије и БиХ.

"То штети Цефта споразуму и принципима регионалне фер трговине", навео је Хан на Твитеру.

Истакао је да овај потез, који штети и потрошачима и самом пословању, мора одмах да буде повучен.

Хан је навео да Приштина има и посебну одговорност јер тренутно председава Цефти.

"Ускоро ћу у Приштини присуствовати недељи Цефте и очекујем да се ово питање до онда реши", навео је Хан на овој друштвеној мрежи.

Висока представница ЕУ Федерика Могерини осудила је одлуку Приштине о подизању таксе на српске производе на 100 одсто и затражила да се та одлука повуче. Федерика Могерини је навела да је одлука Приштине о подизању таксе за производе из Србије и БиХ јасно кршење Цефта споразума као и ССП-а.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво