Брнабићева и Мондолони о односима Србије и Француске

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Француске Фредериком Мондолонијем о предстојећој посети француског председника Емануела Макрона Србији и билатералним односима две државе.

Амбасадор Мондолони је још једном се извинио због пропуста на церемонији у Паризу, нагласивши да Француска не заборавља одлучујућу улогу коју је Србија имала у Првом светском рату, саопштила је прес-служба Владе Србије.

Брнабићева је нагласила да је важно да две земље раде на унапређењу свеукупних односа, посебно имајући у виду улогу и жртве наше земље у Првом светском рату, као и пријатељске односе Србије и Француске кроз историју.

Како је истакла, предстојећа посета француског председника Макрона Србији почетком децембра биће подстицај интензивнијој сарадњи две земље како на политичком, тако и на економском плану и бити важан сигнал француским компанијама да улажу у Србију.

Мондолони је обавестио Брнабићеву да се ради на припреми више споразума у неколико важних области, за које се очекује да буду потписани током посете председника Макрона Београду и истакао да постоји велико интересовање француских фирми за улагања у Србији, наводи се у саопштењу Владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво