Косовска царина почела примену одлуке о додатном порезу на српску робу

Косовска царинска служба почела је да примењује одлуку косовске владе о додатном опорезивању од 10 одсто, на увоз производа из централне Србије и Босне и Херцеговине, потврдио је портпарол косовске царине Адриатик Ставиљеци.

Адриатик Ставиљеци је рекао да се ради о обиму робе вредне стотине милиона евра током године.

"Морамо имати у виду да постоји велики обим увоза из Србије, јер за годину дана увозимо око 400 милиона евра производа, док из Босне и Херцеговине у једној години увозимо робе вредне око 80 милиона евра", рекао је Ставиљеци приштинским медијима.

Премијерка Ана Брнабић, Српска листа, као и косовски званичници, реаговали су на увођење додатног пореза.

Остали аутори: Андрија Игић
број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 07. нов 2018, 13:02) - Marenda [нерегистровани]

Glup potez

Iz Srbije uvoze najviše prehrambene proizvode, pa ako podignu carinu za 10% za toliko će biti i skuplje u marketima! To će se na kraju obiti o glavu njima a ne nama.

(среда, 07. нов 2018, 12:51) - Vlajko [нерегистровани]

Reciprocitet

Pričaju o reciprocitetu, onda smo mi na redu. Uvesti im 10 odsto takse na pelazak preko teritorije Srbije i to za sve i autobuse i kamione i privatna kola sa KS oznakama. To je potpuno u saglasnosti sa njihovom merom nije nešto prejako kao kada bi zatvorili granicu pa bi do Evrope morali da idu 500 kilometara daljim putem, preko Makedonije, Bugarske, Rumunije i Mađarske. Ali i to je opcija ako budu nastavili.

(среда, 07. нов 2018, 11:58) - anonymous [нерегистровани]

Pa,onda..

im ne slati robu ,pa neka uvoze od svojih "prijatelja" SAD i V.Britanije,Francuske i Nemacke ili jos bolje,posto su prijatelji neka im poklone za dzabe,posto se toliko zalazu za takozvanu drzavu Kosovo