Дачић: Приштина више није "чедо", позиција Србије све јача

Министар Ивица Дачић каже да не зна да ли је тачна информација да су САД прекинуле контакт са министром одбране Косова и наводи да је о томе сазнао из медија, али подсећа да америчка администрација не гледа више на Косово као на "своје чедо" већ покушава да буде објективна. У Хрватској постоји притисак и велика експанзија десничарских странака, истакао је Дачић.

"Мислим да је то добро. Генерално, косовска спољна и унутрашња политика су у великој дефанзиви. Они више нису чедо Запада већ проблем. Они су препрека за мирно решавање на КиМ", рекао је Ивица Дачић новинарима.

Дачић каже да је, с друге стране, позиција Србије све јача. 

"Људи имају разумевања за наше аргументе. Настављамо политику повлачења признања (независности Косова)", рекао је Дачић.

Министар Дачић оценио је, коментаришући јучерашњи протест у Вуковару, да је очигледно да у Хрватској постоји притисак и велика експанзија десничарских странака и додао да се то прелама на српско-хрватске односе.

"Замислите Немачку у којој би се одвијале промоције књиге о управнику Аушвица или неких других логора или у Аустрији о Маутхаузену. Очигледно је да постоји велики притисак и експанзија десничарских странака у Хрватској и наравно да се то увек прелама на српско-хрватске односе. Тиме се наставља антисрпска хистерија која постоји", рекао је Дачић новинарима у седишту СПС-а где је одржана седница Главног одбора странке.

Додао је да не зна на кога се они који протестују жале, наводећи да је Србија санкционисала свакога и да ће санкционисати свакога ко је починио ратни злочин.

"Сви треба да буду свесни својих злочина који су починили, а не да релативизују своје злочине у Другом светском рату који су стотину, хиљаду пута већи него сто је то било 90-тих година. Ако је неко починио ратни злочин треба да одговара, нема никакве сумње", поручио је Дачић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара