Ђурић: ДСС најодговорнији за продају државе

Потпредседник ГО СНС-а Марко Ђурић критикује Демократску странку Србије због тога што оптужује друге за капитулантску политику, а управо је та странка, тврди, најодговорнија за губљење територија и продају државе.

У саопштењу за медије, Ђурић наводи да се у време владавине ДСС-а распала заједничка држава, да је Црна Гора изашла из Државне заједнице, десио се погром над Србима на КиМ, једнострано је проглашена независност Косова.

ДСС је, како додаје, са својим тајкунима пљачкашким приватизацијама распродао целу Србију, велики број грађана оставио без посла, а државу и народ довео до просјачког штапа.

Наводи да једино у чему је конзистентна политика ДСС-а јесте инертност, неспособност и безидејност, а једино што умеју да предложе јесу нечињење и мировање... да се "правимо мртви" и да чекамо да се ствари реше саме од себе.

И док се Александар Вучић и влада боре да дају све од себе да се дође до одрживог и компромисног решења, да на КиМ добијемо више него што сада имамо, остали попут ДСС-а и ДОС-ових сателита који су нас својом "стручношћу" и довели у овакву ситуацију, или подмећу клипове у точкове или предлажу да пустимо да се ствари реше саме од себе, каже Ђурић.

Констатује да ДСС није научио ништа из својих пораза и поручује да зато не треба да се нада да ће популизмом заслужити да буде нешто више од статистичке грешке.

"ДСС би да данас сулудим идејама о замрзавању конфликта разори и ово државе што нам је остало, мислећи да се проблеми могу решити забијањем главе у песак", наводи Ђурић.

Примећује да су управо нечињење и погубна политика Демократске странке Србије и њених тадашњих савезница довели до тога да се данас везаних руку и ногу боримо да на Косову и Метохији за Србе и Србију добијемо више него што смо имали када су они о томе одлучивали.

"Срећом, народ им више никада неће дати ту прилику", закључује Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво