Петковић: Потпис за Јанковића је потпис против Србије

Члан Главног одбора Српске напредне странке Петар Петковић изјавио је да је став председника опозиционог Покрета слободних грађана и покрета 381 Саше Јанковића о Косову супротан слободној и независној Србији.

"Потпис за Јанковића и његове сараднике јесте потпис против независне и слободне Србије и потпис за 'свођење наше дрžжаве на ниво колоније у којој ће он бити гувернер', и огромна већина грађана је тога срећом свесна", навео је Петковић у саопштењу за јавност.

Истакао је да у Србији свако може да остварује демократско право на слободно политичко деловање, па и Саша Јанковић, "иако он у не тако давној прошлости као заšтитник грађана демократска права није признавао Србима са Косова и Метохије, које никада није ни доживљавао као грађане Србије".

"Позивам све грађане који подржавају Српску напредну странку и политику Владе Србије да дозволе Саши Јанковићу да настави да žживи у илузији да је битан, јер Србија је данас истински демократска земља, за разлику од времена када су моћ одлучивања имали Јанковић и његова опозициона сабраћа, у којем су људи, 'попут Ранка Панића, за другачије политичко мишљење плаћали животом', и то време се никада више неће поновити", рекао је Петковић.

Подсетио је да је Јанковић "имао смелости да кажžе да би самопроглашено Косово примио у све међународне организације и да би му дао две столице у УН, што, како је оценио, јесте "алтернатива Србији и свему што је српском народу свето".

"Сама чињеница да се Саша Јанковић представља као оличење некакве алтернативне политике сведочи да алтернатива дрžжавно одговорној политици (председника Србије и СНС) Александра Вучића и Српске напредне странке не постоји", закључио је Петковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво