Вулин: Формирање косовске војске напад на мировне напоре Вучића

Министар одбране Александар Вулин поручио је да је за Србију сасвим неприхватљиво формирање тзв. косовске војске и позвао међународну заједницу да обезбеди поштовање резолуције 1244 и не дозволи формирање нелегалне оружане формације која ће угрозити мир и безбедност на КиМ и региону.

"Упозоравамо и међународну заједницу да обезбеди поштовање резолуције 1244 и да не дозволи формирање нелегалне оружане формације која ће угрозити мир и безбедност на Косову и Метохији али и у региону. Одлука Приштине о покретању поступка за формирање тзв. војске Косова је планиран покушај онемогућавања споразума и напад на мировне напоре председника Вучића", изјавио је Вулин.

У писаној изјави достављеној медијима, Вулин пита чему би уопште и служила та војска, да се брани од Црне Горе и Македоније или да нападне Албанију.

"Једина сврха формирања војске је сукоб са Србијом и ми нећемо допусити да се припрема формација која по речима Харадинаја и Весељија треба да стигне до Ниша", изјавио је Вулин поводом усвајања Предлога закона о трансформацији КБС у Оружане снаге Косова од косовске владе.

Вулин је поручио и да је Војска Србије способна да одбрани све своје грађане и наш начин живота без обзира на то ко нам прети.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи