"Подршка Русије Србији за решење косовског проблема"

Министар одбране Александар Вулин рекао је да је Србија још једном добила подршку Русије када је у питању решавање косовског проблема.

Александар Вулин, који је присуствовао финалу Међународних војних игара на полигону "Алабино" код Москве, рекао је да је Србија та која треба да донесе одлуку а да ће Руска федерација увек бити уз Србију.

"Руска Федерација веома поштује политику нашег председника и политику Србије када је у питању очување Косова и Метохије и очување интереса Србије и српског народа", навео је Вулин.

Додао је да Србија никада неће учествовати у "антируској хистерији" и да никада неће разматрати увођење било каквих санкција Русији, нити ће бити тамо где се о Русији лоше говори или где се Русија напада.

Српски министар одбране је у посету Русији доšао на позив свог руског колеге Сергеја Шојгуа.

Пожелевши добродошлицу српској делегацији, Шојгу је рекао да му је драго што са Србијом и Вулином има активну сарадњу и истакао да се Вулином види већ трећи пут од почетка ове године.

Вулин је пренео поздраве председника Србије и врховног команданта ВС, Александра Вучића и захвалио се председнику РФ због његовог разумевања позиције Србије када је у питању реšавање питања Косова и Метохије.

"Још једном смо добили подршку Руске Федерације када је у питању реšавање косовског проблема, да је Србија та која може и треба да донесе одлуку а да ће Руска Федерација увек бити уз Србију. Руска Федерација веома поштује политику нашег председника и поштује политику Србије када је у питању очување КиМ, када је у питању очување интереса Србије и српског народа", рекао је Вулин.

Руски министар за још бољу сарадњу

Шојгу је сарадњу Русије и Србије оценио као веома успешну нарочито у делу војно-техничке сарадње, најавивши њено унапређење као и сарадње која се тиче заједничких вежби и обука, наводи се у саопштењу.

Потврдио је да у наредном периоду Србија може очекивати да ће се наставити реализација договореног – набавка нових хеликоптера Ми-17 и борбених хеликоптера Ми-35.

Шојгу се захвалио министру Вулину на учешћу екипе Војске Србије на Међународним војним играма.

"Ваша екипа је била веома успешна на овом светском такмичењу. Разумем да би сте хтели боље и зато сам спреман да вашој екипи следеће године пружим све могућности за тренинг", закључио је руски министар одбране.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво