САД цене напоре Србије у борби против тероризма

Србија је сигурна земља и безбедносне службе добро раде свој посао, рекао је потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић на састанку са замеником помоћника државног секретара САД Питом Мароком о безбедности у Србији и региону.

Небојша Стефановић је са Питом Мароком разговарао о опасностима од тероризма и насилног екстремизма, саопштио је МУП.

Мароко је истакао да цени напоре Србије у овој области која је, како је навео, регионални лидер у борби против тероризма и насилног екстремизма.

Стефановић и Мароко су се сагласили да је питање регионалне безбедности изузетно важно, као и да је за њено очување кључна борба против тероризма, чији је главни елемент дерадикализација.

Стефановић је поновио и став да проблем ирегуларних миграција ниједна земља не може да реши сама и да решење за овај проблем мора бити заједничко на нивоу целе Европе.

Истакао је да је сарадња српске полиције са агенцијама за спровођење закона САД на изузетном нивоу.

Подсетио је и да је током 2017. године укупно 170 службеника МУП-а Србије прошло обуке на Међународној академији за спровођење закона ИЛЕА и у Центру за студије безбедности "Џорџ Маршал", као и да су припадници МУП-а прошли обуке који Програм контроле извоза и безбедности граница Стејт департмента (ЕХБС) пружа партнерским државама у области контроле државне границе.

Министар и заменик помоћника државног секретара САД су се договорили о наставку сарадње кроз размену информација и експерата, које доприносе већој безбедности двеју земаља. Они су истакли и да ће наставити са унапређењем заједничких активности у области безбедности.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво