Саучешће Вучића јапанском цару поводом жртава поплава

Председник Србије Александар Вучић упутио је данас писмо саучешћа јапанском цару Акихиту, поводом великог броја жртава у поплавама и клизиштима у тој земљи.

"Дубоко нас је потресла трагична судбина људи страдалих у поплавама, које су погодиле Јапан. Дозволите ми да Вама и породицама погинулих упутим искрено саучешће, као и да изразим саосећање са онима који још трагају за својим најближима", наводи се у писму саучешћа председника Вучића.

"Тешко је предвидети овакве катастрофе и зауставити немилосрдну снагу природе, али ако Србија, као мала земља и велики пријатељ Јапана, може да помогне на било који начин, спремни смо да, у оквиру својих могућности, то и учинимо. Ми ћемо заувек, са великом захвалношћу, памтити помоћ коју је Јапан пружио Србији после поплава 2014. године", пише у писму саучешћа. 

Најмање 100 особа је погинуло, више од 60 се води као нестало, а око 5,9 милиона грађана у 19 округа је присиљено да напусти домове, након што су рекордне кише погодиле југозападне делове Јапана, изазивајући поплаве и клизишта.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(понедељак, 09. јул 2018, 19:29) - anonymous [нерегистровани]

Japan

Iskreno saucesce!

(понедељак, 09. јул 2018, 19:21) - anonymous [нерегистровани]

slika

Srbija saoseća sa narodom Japana. Katastrofalne poplave uz ogromne ljudske gubitke. U poslednjih nekoliko godina, Japan je mnogo puta bio na udaru prirodnim nedaćama.

(понедељак, 09. јул 2018, 17:04) - Fudbaler [нерегистровани]

Japan

Тешко је предвидети овакве катастрофе и зауставити немилосрдну снагу природе, али ако Србија, као мала земља и велики пријатељ Јапана, може да помогне на било који начин, спремни смо да, у оквиру својих могућности, то и учинимо. 5 милиона људи биће измештено и евакуисану, Јапан последњих деценија трпи велике катастрофе, од полава, земљотреса, па преко нуклеарних катастрофа.

(понедељак, 09. јул 2018, 12:01) - mial [нерегистровани]

j

Velika tragedija, iskreno saučešće

(понедељак, 09. јул 2018, 10:49) - Anchy [нерегистровани]

:))

Cela Srbija je uz prijateljski narod Japana!

(понедељак, 09. јул 2018, 10:32) - Iznogud [нерегистровани]

Karolina

U ovakavim prirodnim katastofama ljudski je posedovati empatičnost, razumevanje, i pomoć, koliko ko može. Iskreno saučešće.

(понедељак, 09. јул 2018, 09:51) - Dragan [нерегистровани]

Dragan@gmail.com

Iskreno saučešće Japanu,povodom velike tragedije koja ih pogodila.

(понедељак, 09. јул 2018, 09:43) - Jovan [нерегистровани]

Saucesce

Nazalost mi u Srbiji znamo sta znaci borba sa poplavom i kako je tesko nositi se sa bolom za izgubljenim narodom. Japanu iskreno saucesce za sve nastradale.

(понедељак, 09. јул 2018, 09:37) - Lola [нерегистровани]

Саучешће Вучића јапанском цару поводом жртава поплава

Protiv prirode se ne moze! Iskreno saucesce porodicama nastradalih!