Козарев: Приштина бежи од дијалога

Неистина је да Београд не спроводи било шта, а једино је тачно да Приштина бежи од дијалога и да је спремна да разговара искључиво сама са собом, каже заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

"Београд је испунио све обавезе преузете Првим бриселским споразумом, а Приштина и њен главни преговарач Авни Арифи изговорима упорно настоје да нађу оправдање за једнострано избегавање наставка дијалога", рекао је Душан Козарев.

Иако Приштина наводи да наставак дијалога није користан, Београд наглашава да је дијалог, не само користан, већ и неопходан, јер све друго нас води корак уназад, у дестабилизацију и погоршање ситуације на терену, наводи се у саопштењу .

"Приштина је једностраност и некооперативност усвојила као модел понашања, и потребно је пронаћи ефикасан одговор на такву преговарачку стратегију како би наставак дијалога био могућ", закључио је Козарев.

Делагација Приштине долази данас у Брисел на "редовну размену ставова у оквиру дијалога" са Београдом, а главни преговарач Приштине у техничким разговорима, Авни Арифи, најавио је да ће од европских посредника тражити да се разговара и о енергетици, а не да се фокус ставља на формирање Заједнице српских општина.

"Тражили смо да разговарамо о енергетици, јер је то акутно питање за нас и инсистираћемо на предстојећим састанцима у Бриселу да се на свакој дебати почне енергетиком, инсистирамо на спровођењу споразума о енергетици, који је потписан и о коме нема разговара, он једноставно мора бити реализован... Нећемо дозволити да само због једног споразума имамо селективан приступ", навео је Арифи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи