Вучић са помоћницом генералног секретара УН о нападима на Србе

Председник Александар Вучић у разговору са помоћницом генералног секретара УН за мировне операције Бинту Кејтом изразио је забринутост због све учесталијих напада Албанаца на Србе и предао јој листу инцидената који су се догодили током маја ове године на КиМ, као доказ о систематском и озбиљном насиљу над Србима који живе у Покрајини.

Како је саопштила Прес-служба председника, Вучић је том приликом поздравио добру сарадњу са Уједињеним нацијама и истакао важност Унмика за обезбеђивање мира и стабилности и заштите српског народа на КиМ. 

"Србија придаје посебну важност Унмику на КиМ, у који српско и друго неалбанско становништво има највише поверења", истакао је Вучић.

Нагласио је и да Србија придаје велики значај напорима УН на плану промоције и очувања мира и безбедности у свету и опредељена је за активно учешће у систему колективне безбедности. 

Вучић је изразио задовољство због присуства све већег броја припадника српских војних и полицијских снага у мировним мисијама УН. 

Поздравио је напоре генералног секретара УН Антонија Гутереса, посебно у области превенције сукоба, уз уверење да ће кохерентнији приступ и јачање иституционалне структуре УН обезбедити већу ефикасност у одговору на кризне ситуације.

Помоћница генералног секретара Бинту Кејта захвалила је на учешћу српских безбедносних снага у мировним операцијама УН.

Састанку је присуствовао и шеф Унмика Захир Танин.

Претходно су се са Кејтом састали министар спољних послова Србије Ивица Дачић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи