Наставак расправе о амандманима на финансијске законе

Посланици Скупштине Србије наставили су претрес о амандманима на сет финансијских закона. Шефу посланичке групе Двери Бошку Обрадовићу, након изрицања две опомене, одузета реч.

Посланици су најпре користили време за постављање питања представницима власти, а током расправе о амандманима на сет финансијских закона шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић добио је две опомене и одузета му је реч.

Обрадовић је у скупштинској сали, обраћајући се грађанима, рекао да их неће заштитити Јоргованка Табаковић када западну у проблеме са "банкарским лоповима" и да у то могу да буду сигурни.

Рекао је да се неко после шест година на месту гувернера НБС сетио да банке пљачкају грађане Србије и да треба заштитити кориснике финансијских услуга.

"Шта ћемо за ову пљачку из претходних шест година, ко ће за то да одговара? Ко ће да надокнади грађанима све што су их банке опљачкале, док је госпођа Јоргованка Табаковић правила фризуру или примала пет хиљада евра месечно", рекао је Обрадовић.

Председавајући Верољуб Арсић му је изрекао опомену, наводећи да може да прихвати да спомиње плату, али не "фризуре и остале ствари..."

"Упристојите се. Коначно се упристојите и почните да говорите о амандману, а не о свему што вам падне на памет", рекао му је Арсић.

Одговорио је Обрадовић, рекавши да неће престати да говори о "вашој лоповској и криминалној власти" због чега му је Арсић изрекао другу опомену.

"Имате још 20 секунди", рекао је председавајући, а то време је Обрадовић искористио да каже да му је председавајући "украо" време због чега му је одузета и реч.

"Хвала. Ово показује каква је ваша власт", рекао је Обрадовић који се потом обратио и новинарима у скупштинском холу.

Оценио је да је Арсић кренуо у "обрачун" са народним посланицима из Двери и реторички упитао шта је разлог томе.

"Имам два образложења. Приближава се чин издаје КиМ и потписивање правно-обавезујућег споразума и потребно је ућуткати скупштину. Други разлог може бити што се Двери озбиљно противе банкарском картелу и банкарској мафији", рекао је Обрадовић.

На предложене законе поднето је више од 1.000 амандмана. Највише амандмана стигло је на прву тачку дневног реда - Предлог закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину. 

Током јучерашне расправе посланици су полемисали о "случају" њиховог колеге Меха Омеровића који је недавно приведен на франфуртском аеродрому јер је из дјути фри шопа изнео робу коју није платио.

Поред тога, парламентарци су говорили и о грађанима који су задужени у швајцарским францима.

Гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић подсетила је да је НБС још пре неколико година донела препоруку банкама како да се грађанима олакша отплата кредита у швајцарским францима.

Табаковићева је у начелној расправи рекла да је циљ сета финансијских закона унапређење пословног амбијента, стварање претпоставки за даљи развој финансијског тржишта и додатна заштита корисника финансијских услуга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи