Посланици о цени горива, Косову, фудбалерима, пензијама...

Посланици Скупштине Србије постављали су питања извршној власти и надлежним органима, а интересовало их је да ли Влада Србије планира да утиче на цену горива преко акциза, хоће ли бити посебне седнице о КИМ, као и да ли ће запослени у српско-руском хуманитарном центру добити дипломатски статус.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић каже да тај покрет подржава блокаду саобраћаја због цене горива коју организује, како каже, панчевачка грађанска иницијатива, јер је потребно да се пошаље порука влади да је она горива превисока и да се мора смањити.

"Александар Вучић је био у праву када је рекао да смо први у Европи, али по висини цене горива. Цена дизел горива је највиша у Европи", рекао је Обрадовић и упитао шта ће Влада урадити да утиче у оном делу где то може, да се цена горива смањи.

Од Нове године цена горива је у Србији поскупела за 10 динара, рекао је Обрадовић.

Посланик на листи СНС Маријан Ристичевић питао је да ли је тачно да цену горива не одређује влада већ да, како истиче, акцизе утврђује скупштина и да ли је Бошко Обрадовић поднео предлог скупштини да се смање акцизе или "лупета на празно".

Интересовало га је и да ли је тачно да је "екипа окупљена око Драгана Ђиласа" купила НУНС и да ли то утиче на објективно и благовремено информисање грађана.

Самостални посланик Зоран Живковић питао је да ли "постоји неко писмен у Влади" да напише закон о престанку важења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија пошто је прошло неколико недеља од најаве да ће се то догодити.

Живковић је питао када ће пензије бити враћене и којом динамиком.

Такође, Живковић је питао Брнабић ко је овластио председника Александра Вучића да обећава 10 милиона евра фудбалерима, из којих извора се тај новац обезбеђује и по ком је критеријуму неко оценио да је потребно толико пара.

Алексанар Шешељ из СРС питао је Министарство спољних послова када ће запослени у српско-руском хуманитарном центру у Нишу добити дипломатски статус и зашто је проблем да се то питање реши.

Шешељ је рекао да Србија после НАТО агресије сарађује са том алијансом, да су потписана и два споразума која дају већа права њиховим војницима, док се питање српско-руског хуманитарнг центра не решава.

Посланик Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић пита председницу парламента Мају Гојковић и премијерку Ану Брнабић када ће се у скупштини одржати посебна седница о Косову и Метихији.

"Нема госта из инстранства који дође и не посвети време овој теми. Чини се да то питање наш парламент најмање занима. Нама је та седница неопходна", рекао је Вукадиновић.

Наводећи да је поносан када слуша госте, као на пример данас председника парламента из Словачке како неформално бирократским језиком говоре о Србији и подршци коју јој пружају у вези са Косовом, Вукадиновић каже да се тај став "озбиљно повија" у Србији судећи по изјавама најодговорнијих.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво