"Нема спремности Приштине да се реши случај убиства Ивановића"

Небојша Стефановић је изјавио да је Србија заинтересована да се реши случај убиства Оливера Ивановића, али да не види и спремност приштинских власти.

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић апеловао је на Еулекс да се озбиљније укључи у решавање случаја убиства Оливера Ивановића, и указао да нема размене података у вези са тиме.

Упитан има ли резултата истраге о убиству Ивановића, Стефановић је рекао да је то тужилачка истрага, али да се Србија трудила да позове Еулекс, Косовску полицијску службу и међународну заједницу да изврше притисак да истрага иде брже, као и да се интензивније размењују подаци како би се откриле убице и организатори што, каже, није случај.

"Србија је заинтересована да се ово убиство реши и немамо препреку да у томе учествујемо, шта год треба да урадимо да до тога дође, међутим, не видим жељу друге стране", рекао је Стефановић новинарима.

Додао је да су се у првим данима после убиства, из Приштине чуле политичке флоскуле и инсинуације, како би се лоптица пребацила на Београд.

"Када нема истраге, резултата, нема снимака, нема размене информација, нема ничега, чини ми се да не постоји воља друге стране", рекао је министар.

Стефановић је апеловао на Еулекс да озбиљно схвати улогу који има на КиМ и да се на најозбиљнији начин укључи у решавање тог случаја.

"Ми ћемо прихватити сваки позив, учествовати на сваком састанку, да покажемо да су наша полиција и тужилаштво, које води истрагу, занитересовани да се убиство реши. Нажалост, спремност друге стране не видим и нисам сигуран да ли ће је бити", рекао је Стефановић.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво