Апостолова и Делави: Придржавати се закона о зони Високих Дечана

Шефица канцеларије Европске уније Наталија Апостолова и амбасадор САД у Приштини Грег Делави поручили су косовским властима да треба да се придржавају закона о Специјалној заштићеној зони манастира Високи Дечани.

Поводом радова на путу који су јуче почели и убрзо прекинути у зони Високих Дечана, Наталија Апостолова је поручила да је веома важно придржавати се закона о Специјалној заштићеној зони манастира Високи Дечани.

"Савет за имплементацију и посматрање одобрава сваку могућу акцију", поручила је Апостолова на Твитеру.

Амерички амбасадор Грег Делави такође је прокоментарисао ситуацију истичући да су САД у потпуности сагласне са ставом ОЕБС-а по овом питању.

Мисија ОЕБС на Косову је у суботу саопштила да је са забринутошћу пратила радове на путевима у заштићеној зони манастира Високи Дечани, као и да поздравља одлуку о прекиду радова.

ОЕБС је потврдио да је тешка механизација повучена из те зоне и подсетио да било какве радове у тој зони мора да одобри Савет за имплементацију и посматрање.

На магистралном путу Дечани-Плав, кроз заштићену зону манастира Високи Дечани, у суботу су започети радови, иако то није у складу са косовским законима, нити са стандардима Унеска.

На пут је довезена тешка механизација, а радови су прекинути након реакција међународних представника и невладиних организација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво