Вучић: Надлежни органи о "афери Јеремић"

Председник Србије Александар Вучић је, одговарајући на питања новинара у вези са "афером Јеремић", рекао да ће надлежни органи да раде свој посао, као што су већ почели надлежни органи неких других држава.

Вучић је, на питање како коментарише најављену тужбу Вука Јеремића против њега, навео да је све то у реду, а о томе да је уплаћено на рачун организације коју Јеремић води милион и 300.000 долара рекао да ће надлежни органи све то решавати у складу са законима Републике Србије.

"А видим да су неки органи других држава у складу са својим законима значајне мере већ предузели, те су криминалци и бандити иза решетака. Тако да све има свој почетак и крај. Важно је да надлежни органи свој посао раде у миру, а онда ће се видети ко је где и како и на који начин и због чега био финансиран. То је питање за надлежне државне органе", истакао је председник Србије.

Навео је и да "једва чека све те јунаке што гоне до Стразбура", а свакодневно о свима износе лажи, али и додао да када им се укаже истина и покаже да је реч о особи коју је називао братом која је сада иза решетака – "онда извини није ми више брат – шалио сам се".

На констатацију и питање да ли је реално да се за консултантске услуге дају милиони долара, Вучић је додао да "неки надлежни органи у Америци кажу да није и видећемо шта ће да кажу наши надлежни органи".

Председник Србије раније је, коментаришући вест да су у САД ухапшени људи познати као блиски сарадници Вука Јеремића, рекао да је ту реч о "озбиљној међународној банди лопова предвођеној Јеремићем".

Медији су ових дана навели да је реч о Патрију Хоу и шеику Тидијану Гадиоу, који су ухапшени у корупционистичкој афери у САД, а који су блиски сарадници Јеремића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво