Брнабић: Немачка значајан стратешки партнер Србије

Председница Владе Ана Брнабић истакла је, у разговору са председником Одбора Бундестага за односе са Европском унијом Гинтером Крихбаумом, да Немачка представља значајаног стратешког партнера Србији.

Премијерка Брнабић је навела да Србија улаже велике напоре како би остала препозната као поуздан, одговоран и предвидив партнер Немачкој.

Јачање регионалне сарадње и дијалог са свим кључним партнерима у региону, она је истакла као један од приоритета спољне политике Србије, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Премијерка је изразила уверење да ће предстојећи самит у Софији потврдити европску перспективу региона Западног Балкана.

Посланик немачког Бундестага оценио је да напредак Србије на европском путу није само напредак ка чланству у Унији, већ и напредак у остваривању сигурне будућности државе и грађана и поновио да ће Немачка наставити да подржава европску перспективу Србије.

Када је у питању економска сарадња, Крихбаум је оценио да је Србија, са добром инфраструктуром и квалификованим кадром, веома атрактивно тржиште за немачке инвеститоре, што доказује и велики број немачких компаније које послују у нашој земљи.

Према његовим речима, Немачка је спремна да пружи подршку и адекватну помоћ у успостављању стабилнијег правног оквира како би заинтересоване компаније, пре свега мала и средња предузећа, у већем броју инвестирала у Србији.

Крихбаум је оценио да две државе имају добре политичке односе, који се развијају кроз интензивну сарадњу на свим пољима и обостране континуиране посете званичника, и позвао премијерку Брнабић да у што скоријем периоду посети Немачку, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво