"Имаћемо најмодерније опремљеног војника"

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да Војска Србије мора да буде снажан одвраћајући фактор за свакога ко би покушао да изврши агресију на нашу земљу. Поручује да ћемо имати најмодерније опремљеног војника и да ће се за војску издвајати више новца. Међутим, тражиће и резултате.

Александар Вучић је на пријему поводом Дана Војске Србије рекао да држава издваја 600 милиона евра за војску, што је мало у поређењу са војскама великих земаља. Истиче, међутим, да то за Србију није мало новца и поручио да ће се издвајати и више јер то сада може да се уради због спроведене фискалне стабилизације и суфицита.

Напоменуо је, међутим, да ће заузврат тражити резултате. "Неће моћи да се догоди када генерална инспекција дође у бригаду да је пола војника на поштеди јер не могу да прођу тест физичке припремљености, потребно је више озбиљности и одговорности", рекао је Вучић у обраћању у Председништву Србије.

Мораће, напомиње, да буде више озбиљности и одговорности. "Све то говорим зато што је војска најбољи део нашег друштва и најбољи систем нашег друштва и желимо да буде још бољи", рекао је Вучић.

Војска мора увек да буде спремна да одговори на сваки изазов, поручио је председник Србије.

"Молим вас да будете још посвећенији", поручио је Вучић, додавши да војска мора да буде одвраћајући фактор против свакога ко жели урушавање Србије, мора да буде спремна да одговори на све изазове.

"Наша будућност биће другачија, имаћемо најмодерније опремљеног војника, ма колико времена чекали пушке, или јачање наменске индустрије", рекао је Вучић.

"Али мораће да се ради са још више ангажовања и са још већом посвећеношћу", нагласио је.

Припадницима ВС је поручио да су пред њима озбиљни задаци, и да морају увек да буду спремни да одврате сваког потенцијалног агресора.

"Србија мора увек бити спремна", рекао је председник Србије и назначио да је политика та која треба да чува мир и стабилност, да никада војска не буде употребљена, "али војска у сваком тренутку мора бити спремна, јер само тако нечему служи", поручио је Вучић.

Председник је рекао да се данас обележава највећи војни празник, у знак сећања на више од два века од Таковског устанка, а ради вредновања традиције обележавања сећања на жртве и учеснике оружаних сукоба.

"Војни празник се обележава ради учвршћивања даље афирмације принципа родољубља, антифашизма, антисемитизма, разумевања и сарадње, уз уважавање културолошких различитости зарад будућности и мира како у земљи, тако и у региону. Војска Србије се представља у добром светлу како само она уме", истакао је српски председник.

Вучић је додао и да не можемо а да не оживимо осећај заједништва и одамо почаст уз дужно поштовање, како храбрим војсковођама, тако и владарима и командантима.

Пред Војском Србије није само празновање и нису само синдикални захтеви, пред Војском Србије је да буде снажан одвраћајући фактор за свакога ко би покушао, и неко би помислио да може, да изврши агресију на нашу земљу, закључио је председник Србије.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво