Скупштина о амандманима на финансијске законе

Посланици Скупштине Србије разматрали су амандмане на сет финансијских закона.

Данашњу расправу обележила је полемика посланика ДС-а и СРС-а током дела седнице када парламентарци постављају питања члановима владе, али и представницима Скупштине Србије.

У поподневном делу седнице, о амадманима су углавном говорили посланици СНС-а који су само на први предлог закона, Предлог закона о планском систему Србије, поднели 380 амандмана.

Посланици су јуче започели разматрање амандмана о Предлогу закона о планском систему Србије.

На дневном реду седнице је 20 тачака, а поред Предлога закона о планском систему Србије, посланици ће разматрати у појединостима и измене и допуне Закона о девизном пословању, као и измене и допуне Закона о рачуноводству.

Посланици разматрају и допуне Закона о ревизији, измене и допуне Закона о факторингу, као и измене Закона о пореском поступку и администрацији.

На дневном реду су и измене Закона о порезу на додату вредност, измене и допуне Закона о акцизама, као и измене Закона о играма на срећу.

Пред посланицима су, између остаолог, и давање гаранције за изградњу ветропарка "Костолац", гаранције за "Србијагас", а током расправе у начелу полемисало се и о измени и допуни Конвенције о привременом увозу.

Међу тачкама је и потврђивање финансијског уговора за железничку пругу Ниш–Димитровград као и још неколико споразума.

Поред тога, на дневном реду је и избор чланова Државне ревизорске институције, организација рада Народне скупштине и избор члана Комисије за хартије од вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи