Дачић: Не можемо да тргујемо Косовом и Метохијом

Лидер СПС-a и шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је у Смедеревској Паланци да Србија не може да тргује Косовом и Метохијом.

"Ми не можемо да дозволимо да Србија ради уласка у ЕУ изда своје националне и државне интересе, не можемо да тргујемо Косовом и Метохијом", рекао је Дачић и поновио да председника Србије Александра Вучића лажу из Европе, међународне заједнице, у вези са Косовом и Метохијом.

Дачић истиче да је против ратова са било ким и да Србија треба да живи и напредује, али да се мора водити мудра и чврста политика, те да се са Србијом не може водити политика у којој се постављају услови.

"Једно је сигурно, наша коалиција, ми нисмо никада били издајници ове државе и народа. Ми ћемо све дати за Србију, али Србију ни за шта на свету нећемо дати", рекао је Дачић на конвенцији коалиције СПС-ЈС пред локалне изборе у Смедеревској Паланци, који ће бити одржани 25. марта.

Према његовим речима, Србија, због својих интереса, мора да има добре односе са свима у свету, али да се због уласка у ЕУ не могу окренути леђа и напасти Русија или Кина.

Истакао је да коалиција СПС-ЈС никада неће окренути леђа Републици Српској, јер су је социјалисти и створили, и додао да је Дејтонски споразум највећи споменик Слободану Милошевићу.

"Пре њега, пре нас, није постојао никада ниједан државни ентитет Срба преко Дрине и зато ми морамо да га одбранимо и бранићемо га од покушаја да га униште", рекао је Дачић.

Док су социјалисти владали, фабрике су радиле

Када су социјалисти водили главну реч у овој држави, све велике фабрике у Смедеревској Паланци су радиле и тако је било и у време рата и санкција, казао је данас лидер СПС Ивица Дачић.

Те фабрике, нагласио је он, и данас би могле да функционишу да није било приватизација у тој општини која је, каже, била "обична пљачка".

"Опљачкани су грађани, радници, држава, људи су остали без посла. Ја вам кажем одговорно данас да за Фабрику вагона има посла у нашим пријатељским земљама, које нам нуде да израђујемо вагоне за њих. Ја ћу да помогнем колико могу у свему", поручио је Дачић грађанима на конвенцији коалиције СПС-ЈС пред локалне изборе у Смедеревској Паланци, који ће бити одржани 25. марта.

Наводећи да су највеће економске перспективе овог града пољопривреда, термални извори, минералне воде, на основу чега је могуће развијати бањски туризам, Дачић је рекао да не би одустајао од индустрије, те да би требало отворити нове фабрике и ревитализовао оне које су биле успешне, али су пропале.

Он је позвао житеље Смедеревске Паланке да изађу на изборе 25. марта и гласају за листу СПС-ЈС, храбро и одлучно, као што и он, наводи, води спољну политику Србије.

"Да бих наставио тако да радим, потребна ми је ваша подршка. Колико смо јаки, колико имамо гласова, толико су чврсти наши ставови", казао је Дачић и навео да та коалиција има своју листу, која се разликује од других, те да свако ко "воли њихову листу" треба да гласа за ту коалицију.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма казао је да се коалиција СПС-ЈС бори против беле куге, помажу женама које рађају децу, те да ће морати да изврше ребаланс буџета у Смедеревској Паланци, како би жене које не раде, а имају децу, имале иста права као и оне које су запослене.

Он каже да су једина коалиција која се никада није посвађала и која хоће да и у сваком селу постоји дом културе, спортски терен, те да се сви спортови финансирају из буджета града.

Марковић је нагласио да је био у посети у Турској, те да ће једну турску фабрику за производњу чарапа довести у Јагодину, а фабрику за производњу врата у Смедеревску Паланку.

Навео је да Србија има све веће поштовање у међународној заједници, те да је то захваљујући шефу њихове коалиције Ивици Дачићу, који ужива поштовање свуда у свету.

"Где год да оде Ивица Дачић, у повратку, нешто се лепо деси Србији тако да и данас је дошао у Смедеревску Паланку и када се врати у Београд радиће за Смедеревску Паланку", казао је Марковић.

Он је навео да њихова коалиција има најбољи програм и за село и за пољопривредног произвођача и да ће се борити да се мање пољопривредних производа увози у Србију, а да производи који се производе у Србији имају приоритет и у маркетима и на пијацама.

Носилац листе СПС-ЈС за изборе у Смедеревској Паланци Периша Јовановић истакао је да су највећи проблеми Паланке мали наталитет, висока просечна старост становништва, одлазак младог света, јер у том граду не види перспективу, те да је потребно отворити нова радна места како би се задржао млади свет.

"Ако не задржимо млад свет, ми ћемо бити један велики старачки дом", казао је Јовановић.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво