Брнабић: Велики број канадских привредника у Србији

Председница Владе Србије, Ана Брнабић, разговарала је са новоименованом амбасадорком Канаде у Србији Кетлин Чаба и том приликом истакла да је веома задовољна великим бројем компанија које послују у Србији, јер то, како је рекла, говори о добром привредном амбијенту.

Како је саопштено из Владе Србије, саговорнице су закључиле да постоји позитивна динамика у билатералним односима две земље остварена кроз обнову политичког дијалога и добру привредну сарадњу.

Амбасадорка Чаба је рекла да су до сада канадске компаније највише инвестирале у области рударства и енергетике, али да сада њихов инвестициони фокус усмерава и ка областима пољопривреде, ИТ технологија, научно-технолошких иновација, дигитализације, културе и филма.

"Канада види Србију као стуб стабилности на Западном Балкану и препознаје напоре које Србија предузима у решавању наслеђених проблема и остварењу регионалног помирења", рекла је Чаба и додала да ће Канада председавати Г-7 од јануара ове године, те да ће приоритети њиховог председавања бити инвестиције и глобални раст, рад и запошљавање, родна равноправност, климатске промене и посштовање грађанских права.

На састанку је најављено скоро потписивање Споразума о авио-саобраћају, копродукцијска сарадња у области филмске индустрије, а премијерка Брнабић је упутила позив амбасадорки Канаде да дође на отварање прве дигиталне фарме у Србији чије се отварање очекује крајем месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво