Посланици о споменику Милошевићу, објекту на Копаонику

У дану за постављање посланичких питања, народне представнике је интересовало да ли ће се градити споменик Слободану Милошевићу, зашто није порушен објекат на Панчићевом врху, више питања је било у вези са КиМ, као и о одговорности за хеликоптерску несрећу пре три године...

Посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски мишљења је да Слободан Милошевић заслужује идентичан, ако не и бољи третман од Зорана Ђинђића и упитао Владу Србије, хоће ли имати исте аршине када је у питању изградња споменика бившем председнику Србије и Југославије као у случају бившег премијера. 

Самостални посланик Јован Јовановић критиковао је евентуално подизање споменика Милошевићу јер би то, сматра, био симбол "свеопште пропасти" и питао председника Србије да ли остаје при ранијој изјави док је био премијер да не жели да се враћа у прошлост већ да гледа у будућност.

Посланик СДС Марко Ђуришић поново је поставио питање у вези са изградњом објекта на Панчићевом врху и указао да је већ добио одговор да је грађевинска инспекција извршила надзор и наложила уклањање објекта међутим, како каже, тај објекат још увек ради и остварује профит, а слично је питање поставио и посланик Нове Србије - Покрета за спас Србије Ђорђе Вукадиновић.

Он је питао Канцеларију за КиМ, да ли гарантује да Српска листа неће гласати за "демаркацију границе са Црном Гором" и за "војску Косова", а и да ли је Министарство спољних послова и даље при ставу да је за Србију неприхатљиво да се Косову "додели" столица у УН.

Посланица ДС Гордана Чомић рекла је да и даље нема одговора на питања која се тичу одговорности за хеликоптерску несрећу пре три године и питала надлежне од кога је тадашњи министар одбране Братислав Гашић добио информацију на основу које је издао усмену наредбу и ко је мењао план лета хеликоптера.

Који Нацрт закона о родној равноправности је послат у Шведску, питала је министра за рад Зорана Ђорђевића посланица Доста је било Татјана Мацура, за министра здравља Златибора Лончара је имала питање да ли Србија има 25 одсто залиха реагенса помоћу којих се утврђује вакцинални статус...

Посланик СНС Жељко Сушец питао је министарку Нелу Кубуровић шта се дешава са кривичним пријавама против бившег председника општине Смедеревска Паланка Радослава Милојичиха Кене.

Како је рекао, Милојичић је успео да задужи Смедеревску Паланку "за три буџета".

Председник СРС Војислав Шешељ је поставио три питања председници Владе Србије Ани Брнабић, а прво је зашто влада није парламенту поднела финансијски извештај, односно извештај о извршењу буџета за 2016. годину, а друго питање је било у вези са Агенцијом за реституцију.

"Сматрам да Народна Скупштина треба да захтева од владе да се поднесе извештај о раду те агенције. Као што видимо, уместо да подноси извештај Народној скупштини и влади Страхиња Секулић (директор Агенције за реституцију) подноси извештај америчком амбасадору Скоту и он га усмерава како треба даље, видите ли да нам је Скот преузео управљање државом у своје руке", рекао је Шешељ.

Треће питање било је у вези са одлуком владе да се изврши трансфер 13 милиона 257 хиљада динара Скупштини града Београда за подизање споменика Зорану Ђинђићу, а лидер радикала, оценивши да је та одлука противправна, захтева да се повуче, а да се идеја преиспита пошто "Зоран Ђинђић ни по ком основу не заслужује подизање споменика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво