Стефановић: Опозиција Вучићу црта "мету на челу"

Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је да део опозиције и медија практично црта "мету на челу" председнику Александру Вучићу, покушавајући да га окриве за убиство Оливера Ивановића.

Небојша Стефановић је указао на ванредној прес-конференцији да при том ником од њих није стало ни до Оливера Ивановића, нити до откривања убица и правде, већ тај случај само користе, тачније злоупотребљавају, у политичке сврхе, за наставак кампање против председника.

"На смрти Оливера Ивановића скупљају политичке поене", рекао је Стефановић и оценио да је ужасно да се било чија смрт користи за потребе дневне политике.

"Несхватљиво је да Шутановац и Ђилас говоре о убиствима у Србији, о криминалу, они који су били на власти када су убијани полицајци, политичари и људи који су се затекли на митингу против власти, у сред Београда, у Јагодини, а не негде где Србија нема ефективну власт", рекао је Стефановић.

Додао је да је број убистава "када су Шутановац, Ђилас, Јанковић имали власт био застрашујући".

Приметио је да се ствара атмосфера у којој је легитимно да сви могу да оптужују председника Вучића, а да он нема право ни да се огласи, нити да одговори, иако није одговоран за било какаво убиство или било које друго кривично дело.

"Што не траже снажнију истрагу"  

Како је навео, важно је само да се оптужбе против Вучића пласирају у јавност, најпре преко друштвених мрежа, а потом доспевају у медије, у јавност, без икакве одговорности, а они који такве ствари пишу, као да су саме по себи неупитне, касније "нестану".

Стефановић је подсетио да је Србија одмах и једина показала искрен интерес да се расветли Ивановићево убиство и затражила да учествује у истрази.

Жао му је, каже, што опозиција сваког дана шири мржњу против Вучића, а што јој није истински стало до Ивановића.

"Што бар у једној реченици у својим саопштењима не траже снажнију истрагу против убица Оливера Ивановића, што не врше додатни притисак на међународне институције које то раде на КиМ и не траже снажније да се убице и инспиратори пронађу и казне", рекао је Стефановић.

Како каже, ситуација је таква да је Ради Трајковић, Саши Јанковићу, Ђиласу, Шапићу, Шутановцу дозвољено да сваког дана оптужују Вучића, јер стоје иза изјава у којима повезују или Вучића, или српски народ, или власт са убиством, не нудећи било какве доказе за то.

"Неупоредиво мање убистава него 2001"

Стефановић је изнео податак да је 2001. године било 215 извршених кривичних дела убиства, а 2017. неупоредиво мање - 76.

"Толико је данас боља и нормалнија ситуација у Србији, а тада су такву атмосферу у друштви инспирисали и Шутановац, Ђилас, Тадић и Јанковић", рекао је Стефановић.

Навео је и спотове из 2011. године против тадашњег председника СНС Томислава Николића, Александра Вучића и те странке, који су се појављивали на телевизији, а који су, каже, били "најгори, најцрњи, најмрачнији спотови против СНС".

"То је било 'дивно', 'демократија' какву је Србија требала да види, онако како је они замишљају, то су биле 'дивне околности' да цртају мете на глави свима, да кажу најгоре могуће ствари... Такву су политику водили, тако су државу водили и размишљали о Србији у то време", рекао је Стефановић.

Поновио је да је "очигледно, данас једино Вучићу забрањено да каже да није убица, да нема везе са тим убиством и да инсистира да се убице пронађу".

На изјаву Драгана Шутановца о томе да "Вучић наставља да људима црта мете", реаговао је и потпредседник СНС Миленко Јованов који је рекао да је "најобичније 'политичко лешинарење' оно што ради председник ДС када председника Србије оптужује, уз бруталне лажи, на исти начин како то раде албански криминалци са КиМ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво