Шутановац: Забрињавају претње, заштитити Јањића и Лекића

Председник Демократске странке Драган Шутановац је рекао да забрињавају претње и Драгану Јањићу и Славиши Лекићу, опозицији и свим људима који, каже, имају храбрости да изнесу став.

НУНС је раније саопштио да је потпредседник удружења и главни и одговорни уредник Бете Драган Јањић изложен нападима на друштвеним мрежама, сматрају да је угрожена Јањићева безбедност, а такође и да је за тај случај "саодговоран" и председник Србије Александар Вучић, који је на конференцији за медије, након убиства Оливера Ивановића, поменуо Јањића због његових коментара тог догађаја.

Шутановац у изјави достављеној медијима тврди да "Вучић наставља да људима црта мете и то само неколико дана након убиства човека од кога су на исти начин правили мету".

Како оцењује, показује се да ниједна претња није безазлена и управо су претње доказ да је притисак све већи и да је "Александар Вучић говор мржње институционализовао као однос према свима који нису део режима".

Наводи и да "ниједна режирана представа не може да нам скрене пажњу са чињенице да живимо у земљи у којој се убијају политичари и у којој се свакодневно дешавају убиства на улицама", да оваква власт постоји све док производи непријатеље и додаје да "главни задатак јесте ослобађање институција од самовоље појединаца и од тога нећемо одустати никада".

Председник ДС-а је позвао надлежне да реагују, испитају све наводе и заштите и Јањића и Лекића и све људе којима се прети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво