Стефановић: Тешка и ризична посета Вучића Косову

Председник Србије Александар Вучић посетиће Косово, то је увек тешка, ризична посета и велики безбедносни изазов, али се са њим о тој теми не може разговарати, нити се може од те намере одвратити, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

"Убиство Оливера Ивановића оставља простора за сумњу ко је све могао да учествује и чини ту посету веома сложеном. Али са Вучићем се о тој теми не може разговарати, од те намере га никако не можемо одвратити, он не размишља да ли је његова лична безбедност угрожена", рекао је Стефановић за Пинк.

Наш посао је, каже Стефановић, да учинимо све што је могуће да заштити и његова безбедност и да буде заштићена безбедност Срба који живе на КиМ.

Председник Вучић на Косову ће разговарати са људима, каже Стефановић, хоће да чује шта њих тренутно највише оптерећује и жели да својим присуством, не само унесе мир, већ и неку врсту уверења да ти људи нису заборављени.

"То је веома важно. Вучић неће ићи тамо на 15 минута, да се слика, да изјаву и то је то, као што многи раде. Не само што ће то бити два дана, он ће остати да разговара, разговараће и северно и јужно од Ибра, посветиће то време свом народу", рекао је министар полиције.

Стефановић каже да председник Србије жели да разговара са људима, да им каже шта он може да уради за њих, "шта је то што смо радили, радимо и што ћемо радити за те људе" и да својим присуством, не само да унесе мир, већ и неку врсту уверења да нису заборављени.

"Морате да будете у контакту са тим људима, да би они осетили вашу подршку. Председник је примао овде делегације Срба с КиМ када год је било тешко, а такође је ишао тамо кад год је било тешко и сложено. Косово је, каже министар, део наше земље на коме тренутно нема пуне надлежности, али, без обзира на то, води се рачуна о нашем народу који тамо живи и наставиће да се води рачуна.

Убиство Оливера Ивановића, тај трагични чин, терористички акт, према Стефановићевим речима, чини људе узнемиреним, осетљивим и повређеним и једино што може људе да умири и брзо да врати поверење да је мирна ситуација могућа, јесте брзо решење тог случаја.

Стефановић је рекао да нема искрене жеље приштинских власти да се на случају убиства Ивановића ради најпрофесионалније могуће и истакао да је потпуно нелогично одбијање Приштине да органи из Србије помогну у истрази. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво