Борисов разговарао са Брнабићевом о убиству Ивановића

Бугарски премијер Бојко Борисов осудио је убиство Оливера Ивановића, а тим поводом је у телефонском разговору са српском премијерком Аном Брнабић истакао да такво насиље не сме да се толерише и да оно угрожава стабилност целог региона Западног Балкана, саопштила је бугарска влада.

Ана Брнабић и Бојко Борисов су, у телефонском разговору, осудили Ивановићево убиство и разговарали о евентуалним реакцијама Бугарске као председавајуће Европске уније чији је један од основних циљева европска перспектива региона, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабићева је, како наводи БТА, информисала Бојка Борисова о мерама које предузима Србија у светлу најновијег инцидента, а бугарски премијер је изразио наду да ће истрага бити успешна.

Бугарска агенција такође је пренела друго саопштење владе у Софији у којем се каже да је Борисов осудио убиство Оливера Ивановића испред седишта његове странке у дану када су Београд и Приштина почели разговоре о нормализацији веза, саопштила је бугарска влада.

"Сваки чин насиља супротан је цивилизацијским вредносима и европском избору земаља Западног Балкана. Очекујем да све политичке елите и грађани покажу зрелост и уздржаност. Владавина права не сме бити угрожена и верујем да ће одговорни за овај злочин бити кажњени", навео је Борисов у саопштењу.

Бугарски премијер је рекао да дијалог Београда и Приштине нема алтернативу и да не сме да буде ометан оваквим поступцима.

Такође је изразио најдубље саучешће породици и пријатељима Оливера Ивановића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво