Наставак дијалога Београда и Приштине у уторак

Након 13 месеци паузе због опструкције Приштине, технички преговори Београда и Приштине биће настављени у уторак, потврђено је РТС-у у Канцеларији за Косово и Метохију.  

Реч је о тродневном састанку, а теме разговора биће примена постигнутих споразума, Заједница српских општина, слобода кретања и правосуђе.

Да ће преговори бити настављени у уторак, рекао је раније данас за медије на албанском језику вођа приштинске делегације Авни Арифи.

"У наредним данима ћемо имати више информација у вези овог сусрета", додао је Арифи.

Објаснио је да ће дијалог са Београдом водити косовски председник Хашим Тачи, док ће косовска влада имати већу улогу у спровођењу постигнутих споразума.

Српску делегацију предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Након Едите Тахири, Приштина до сада није имала преговарача, нити је у новој влади именовала неког ко ће је представљати у бриселским преговорима. Јуче је Арифи именован за вођу приштинске делегације у дијалогу са Београдом на техничком нивоу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 13. јан 2018, 19:33)
DDanonymous [нерегистровани]

Dijalog ili monolog cinovnika SAD i EU

Siguran sam da SAD i EU dolaze na ovaj sastanak da drze monolog i da nece prihvatiti nikakav dijalog sa Srbijom.SAD i EU smatraju da je krajnje vrijeme da se pitanje "nezavisnosti" KosMeta privede kraju i zato ce na dnevni red staviti samo jednu tacku,a to je "nezavisnost" KosMeta.Drugo ih nista nece zanimati a to bi da rijese sto prije jer vide da vrijeme ne radi za njih.Na Rez SB.UN 1244,na koju ce se Srbija pozvati,SAD i EU su postale alergicne i gadljive pa ce izbjegavati svaki razgovor po tom pitanju.Nudice sve i svasta,prijetice i pritiskace nase predstavnike,medjutim,nasi treba da ostanu mirni i da odbiju sve njihove prijetnje.Nama je jasno da ovo nisu 90-te god.XX vijeka kada im je sila bila jedini argument protiv Srba,R.Srpske i Srbije i kada su na sto stavljali onu poznatu floskulu "uzmi ili ostavi".KosMet je Srbija po svim zakonima,i ljudskim i Bozijim.