Брнабић: Са Председништвом БиХ о економским темама

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је састанак са члановима Председништва БиХ био добар, те да је са њима разговарала пре свега о економским темама.

"На састанцима пре подне су покривене неке теже политичке теме, које се, пре свега тичу граница. Састанак је био добар, за мене је била добра атмосфера, посебно што је испраћена лепом вести (о одлуци да седиште сталног секретаријата Транспортне заједнице Западног Балкана буде у Београду)", рекла је Брнабићева новинарима.

Председница Владе је додала да је захвалила гостима из БиХ на подршци, јер су нам, како је рекла, они први дали писмо подршке за кандидатуру.

"То су начини како показујемо у региону да смо озбиљни, да нам не треба за све што радимо ЕУ да бисмо се договорили", рекла је Брнабићева.

Србија снажно подржава развој односа с Босном и Херцеговином, коју видимо као једног од кључних партнера, поручила је премијерка члановима Председништва БиХ.

Брнабићева је на састанку с председавајућим Драганом Човићем и члановима Младеном Иванићем и Бакиром Изетбеговићем рекла да је задовољна добром економском сарадњом и чињеницом да спољнотрговинска размена константно расте.

Саговорници су се сложили да сарадња може бити унапређена повећањем инвестиција, реализацијом инфраструктурних пројеката и заједничким наступом на трећим тржиштима.

Србија је задовољна и чињеницом да постоји узајамна подршка у процесу европских интеграција и регионалној сарадњи, рекла је Брнабић, наводећи да Србија и БиХ успешно сарађују у више регионалних иницијатива у оквиру "Берлинског процеса".

Саговорници су констатовали да је за развој држава Западног Балкана важна стабилност у региону и искрен дијалог којим ће бити решавана сва отворена питања, а премијерка је рекла да се очекује даље јачање политичког дијалога, те да се нада наставку узајамне подршке у стварању боље политичке и економске климе у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво