Ђукановић: Опозиција изгледа зна боље од нас шта хоћемо

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић изјавио је да ће та странка имати озбиљан тим за београдске изборе. На сумње опозиције да ће можда ипак бити и ванредних парламентарних, Ђукановић је узвратио опаском да опозиција, изгледа, зна више него СНС. Изјаве појединих представника опозиције су трагикомичне и контрадикторне, јер им је циљ само да буду присутни у јавности и да дођу до политичких поена, оцењује шеф посланика СПС-а Ђорђе Милићевић.

На питање да ли ће актуелни градоначелник Београда Синиша Мали бити део тог тима, Ђукановић је одговорио да ће о томе разговарати у странци и да би он лично то волео, јер је, каже, Мали доста урадио за престоницу, од смањења дугова до изградње Београда.

Опозиција је у парламенту изразила сумњу да је одлука Главног одбора СНС-а да се са београдским не одрже и ванредни парламентарни избори коначна, а Ђукановић је то прокоментарисао: "Очигледно они боље знају од нас."

"Прво је опозиција тражила изборе, па кад смо им наговестили да ћемо можда ићи на ванредне парламентарне изборе, 'онда су кукали'. Имали смо парадоксалну ситуацију да опозиција убеђује власт да има већину и онда кад смо одлучили да не буде ванредних парламентарних избора, кукају што нема избора", рекао је Ђукановић.

С друге стране, Ђукановић каже и да се не зна шта ће се догодити уколико опозиција буде интензивна у захтеву да се иде на изборе.

"Никад не знате шта носи дан, а шта носи ноћ", закључио је Ђукановић.

СПС: Изјаве опозиције трагикомичне и контрадикторне

Шеф посланичке групе Социјалистичке партиjе Србије Ђорђе Милићевић поновио је да се та партија залаже за редовне изборе циклусе и додао да социјалисти поздрављају одлуку својих коалиционих партнера из СНС-а да се не одрже ванредни парламентарни избори.

Милићевић је оценио да таква одлука иде у правцу политичке стабилности и напоменуо да су државни интереси стављени испред страначких.

"Изјаве појединих представника опозиције су трагикомичне и контрадикторне, јер им је циљ само да буду присутни у јавности и да дођу до политичких поена, што је немогуће, јер им недостаје програм", рекао је Милићевић новинарима у парламенту.

Милићевић је додао да ће у наредном периоду социјалисти одлучити како ће наступити на београдским изборима, а део опозиције, по његовој оцени, и даље "трага како да оправда изборни дебакл који их чека".

"Неки су већ победили, имају већину, ми им на томе честитамо, видећемо у марту. Други призивају ОЕБС. Помало се плашимо да на крају, када дође до тог изборног дебакла, не окриве и ОЕБС", рекао је Милићевић и подсетио да ће на већини бирачких места опозиција имати већи број представника од владајуће коалиције.

Поручио је да није њихов проблем уколико опозиција не верује својим представницима.

"Што се тиче ванредних парламентарних избора, никада не можете да искључите могућност одржавања ванредних избора. Видимо да опозиција данас жали што их нема. Можда им та жеља буде и испуњена током наредне године", навео је Милићевић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво