Киф: Желимо јаче билатералне односе са Србијом

Делегација Амбасаде Велике Британије у Србији предвођена амбасадором Денисом Кифом посетила је Рударско-топионичарски басен "Бор", где је у разговору са менаџментом те компаније Киф истакао жељу његове земље за јачим билатералним односима са Србијом, пре свега на пољу економске сарадње.

Денис Киф је рекао да сматра да је рударство приоритетна привредна грана у Србији.

"За нас је ово веома важна година јер у њој обележавамо 180 година од успостављања дипломатских односа Велике Британије и Србије. Припремамо се и за самит у Лондону наредне године, у оквиру берлинског процеса, где је економска сарадња веома важна тема", рекао је британски дипломата.

Зато смо, рекао је, већ идентификовали неколико приоритета као потенцијале за чвршћу економску сарадњу Велике Британије и Србије у овом региону, а један од тих приоритета је рударство.

Говорећи о разлозима за посету РТБ-у "Бор", Киф је истакао да је срећан што има прилику да упозна борску компанију и на лицу места види како она ради.

Изразивши задовољство што је на састанку са менаџментом РТБ-а од првог човека компаније Благоја Спасковског могао да чује све о плановима, развоју и инвестицијама које су, како сматра, темељ за будућност предузећа, Киф је рекао да је у МСП-у већ разговарано о могућностима развоја економских веза две земље.

"Са сарадницима сам овде да видимо и да ли постоји могућност продубљивања сарадње РТБ-а са британским компанијама. Познато ми је, на пример, да већ дуго сарађујете са нашом фирмом '„Каминс' “", рекао је Киф.

Спасковски је потврдио да РТБ "Бор" дуги низ година има пословне односе са овом британском фирмом која производи моторе и истакао да малтене целокупну рударску механизацију којом располаже РТБ покрећу управо „'каминсови'“ мотори.

Након састанка са пословодством РТБ-а "Бор", коме је присуствовао и председник Управног одбора компаније Немања Стевановић, амбасадор Велике Британије је у друштву домаћина, разгледао нову топионицу и фабрику сумпорне киселине, а присуствовао је и ливењу бакра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво