Председништво БиХ прихватило позив Вучића за посету Србији

На данашњој седници Председништво Босне и Херцеговине прихватило је позив председника Србије Александра Вучића за званичну посету Србији 6. и 7. децембра, јавља "Фена".

У Београду су се данас састали представници министарстава спољних послова БиХ и Србије, који су се сложили да је билатерална сарадња између БиХ и Србије добра и интензивна, али је потребно решити питање међудржавне границе.

Како је закључено, комисије Србије и БиХ за питање границе требало би што пре да се састану и разговарају о тој теми.

На састанку је наглашено да две државе имају добре политичке и економске односе, који последњих година иду узлазном путањом.

Разговарано је и о јачању привредне сарадње и инфраструктурног повезивања, а наглашено је и да о доброј билатералној сарадњи сведочи и број реализованих најављених посета званичника две државе, посебно у 2017. години.

Како се наводи, с обзиром на то да су аспирације обе земље приближавање ЕУ, на састанку су размењене информације о стању европских процеса, те је разговарано о јачању сарадње у области европских интеграција, уз изражено очекивање да ће ускоро бити потписан Споразум о сарадњи између Савета министара БиХ и Владе Србије у процесу приступања ЕУ.

Делегацију БиХ предводио је заменик министра спољних послова Јосип Бркић, док је српску делегацију предводио државни секретар Немања Стевановић, наводи Фена.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 15. нов 2017, 02:17)
anonymous [нерегистровани]

MladaBosna

Ako sam sebe NE postujes ni drugi te nece postovati

(уторак, 14. нов 2017, 22:26)
DDanonymous [нерегистровани]

Kako ce sad Bakir od sramote otici u Beograd?

A,Vucic je ponovo pokazao i dokazao svu svoju drzavnicku velicinu i karakter.

(уторак, 14. нов 2017, 22:25)
anonymous [нерегистровани]

Bravo

Fantastican potez predsednika Vucica!