Вулин: Безбедносна ситуација стабилна

Коментаришући изјаву Бакира Изетбеговића, али и актуелну безбедносну ситуацију, министар одбране Александар Вулин је изјавио да је безбедносна ситуација у Републици Србији стабилна, она је под контролом и сви грађани ове земље могу да буду сигурни и мирни да све надлежне службе и сва надлежна министарства раде свој посао на најбољи могући начин.

"То што је рекао Изетбеговић, нажалост, је чак и очекивано. Када имате човека који, ево после две године од покушаја убиства Александра Вучића није нашао за сходно да нађе кривце, или бар да се потруди да нађе кривце, онда можете очекивати да ће наставити управо са таквом политиком и да ће наставити са политиком која има за циљ да дестабилизује и Босну и Херцеговину, али и читав регион", рекао је Вулин за Радио Београд.

"Ми то, наравно, нећемо дозволити, и сигурно нећемо ћутке посматрати да се прети и Србима, да се прети и територијалном интегритету Републике Србије и наравно да ћемо учинити све што је у нашој моћи да Република Србија буде сигурна и безбедна од такве политике", нагласио је министар.

Према његовим речима, Изетбеговић, нажалост, још једном показује да мировна политика Александра Вучића у њему нема савезника и да пружена рука Србије често остане у ваздуху и да пружена рука Србије се не разуме, и да пружена рука Србије, поготово Изетбеговићу, увек изгледа као да смо слаби, а не да смо управо јаки зато што нудимо мир и зато што нудимо суживот и зато што желимо миран, стабилан и просперитетан регион.

"Највиши интерес Републике Србије је мир у читавом региону, и наравно, да Срби без обзира где живе буду сигурни и заштићени и да могу да живе као слободни грађани својих земаља без обзира где они живели. Али нећемо дозволити да због било које политике, било ко дестабилизује Србију или покушава да од Србије направи некакву земљу коју ће откидати кад ко хоће или шта ко хоће. Изетбеговић није партнер за мировну политику, он мир, једноставно, не разуме", навео је Вулин.

Додао је да верује да Изетбеговић то што је рекао није рекао у име Бошњака јер је сигуран да ниједан грађанин БиХ не жели да се меша у унутрашња питања Србије, не жели десабилизацију, не жели сукобе са својим комшијама, не жели дестабилизацију у земљи.

"Изетбеговић их, изгледа жели, а сигуран сам да нема подршку за то ни у бошњачком народу, као што знам да нема нигде другде, али би било веома добро и важно да међународна заједница већ једном проговори и да јасно каже да то што говори Изетбеговић је опасно и да мора наићи на осуду читавог света", каже Вулин.

Истиче да Србија има обавезу да поштује Дејтонски споразум, да гарантује Дејтонски споразум, а Дејтонски споразум овако нешто не би дозволио.

„Ми ћемо се својих обавеза држати, све надлежне службе ће радити свој посао, грађани Србије могу да буду мирни и сигурни, ми чувамо стабилност и безбедност, а и грађани околних земаља могу да буду мирни и сигурни зато што држава Србија, преко својих служби, преко својих министарстава, чува мир и стабилност", поручио је министар Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара