Посланици о амандманима на законе из области образовања

Посланици Скупштине Србије разматрали су амандмане на неколико закона из области образовања, међу којима је и Предлог закона о дуалном образовању. Сутра наставак расправе.

На те законске предлоге укупно је поднето 793 амандмана, а данас је размотрено 17 амандмана.

Посланици владајуће коалиције поново су истицали да је предложени закон о дуалном образовању реформски искорак и да ће омогућити брже запошљавање младих, док опозиција и даље оштро критикује предложена решења.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да је истраживање концепта дуалног образовања сагледало и интересе око 1.800 послодавца, и домаћих и страних, који се се изјаснили да намеравају да уводе неки од модела дуалног образовања.

За сада је, каже, лиценцирано 205 компанија које су испуниле услове.

То се ради корак по корак, рекао је Шарчевић и навео да се рефромишу и гимназијски и програми средњих стручних школа, те да дуално образовање тражи своје место кроз трећи и четври степен.

Пре почетка рада, председница парламенат Маја Гојковић је на ванредној конференцији за новинаре рекла да је данас нешто пре 10 сати у њен кабинет упало троје посланика Двери, међу којима је био и лидер те странке Бошко Обрадовић и тамо викали, вређали и физички је спречавали да изађе из кабинета.

Та дешавања су помињана и на седници парламента, а поједини посланици владајуће коалиције осудили су понашање посланика Двери.

Посланици су почетак рада искористили да поставе питања и траже обавештења од представника власти, што им је сваког уторка и четвртка омогућено Пословником о раду парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи