Гојковићева: Троје посланика Двери ми упало у кабинет

Председница парламента Маја Гојковић каже да је данас у њен кабинет упало троје посланика Двери, међу којима је био и лидер те странке Бошко Обрадовић и да су викали, вређали и физички је спречавали да изађе из кабинета. Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић демантује наводе Гојковићеве.

На ванредној конференцији за новинаре, Маја Гојковић је истакла да није дозволила да се парламент претвори у, како је рекла, фашистички полигон посланика Двери.

"Сама сам успела њих троје да физички избацим из канцеларије, поносна сам на то, на сваки начин ћу заштитити парламент и запослене, а тиме и демократију", рекла је Гојковићева.

Она је навела да је реаговало и обезбеђење које их је замолило да напусте њен кабинет. 

Гојковићева је навела да су у њен кабинет данас, поред Обрадовића упали и посланици Марија Јањушевић и Срђан Ного, а све троје су због раније изречених опомена удаљени са седнице на 20 дана.

Председница парламента је рекла да су вређали и запослене у њеном кабинету.

Бошко Обрадовић је новинарима у Скупштини рекао да су он и још двоје посланика Двери дошли код председнице парламента у кабинет да јој поставе питање због чега је искључен са седнице и када ће Гојковићева да одговара за "пљачку" Новог Сада док је била градоначелница тог града, преноси Бета.  

Додаје да је Гојковићева "слагала" када је рекла да су је он, Срђан Ного и Марија Јањушевић напали, те да се све може видети на видео-снимку који су они направили, као и да је Маја Гојковић гурала Марију Јањушевић, ударала је у леђа и покушавала да јој одузме телефон којим је снимала.

Обрадовић је одбацио наводе председнице парламента да ју је псовао.

Потпредседник парламента Верољуб Арсић одбацио је тврдње посланика Двери да су неосновано удаљени са седнице Скупштине на 20 дана, наводећи да су им опомене изречене због кршења правила.

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић осудила је напад посланика Двери на председницу парламента Мају Гојковић и оценила да је то наставак политике те странке која се заснива на вређању, понижавању и претњама према женама које су им "криве само зато што не деле њихова политичка убеђења".

На инцидент у Скупштини реаговао је члан Председништва СНС-а Небојша Стефановић, изјавивши да Бошко Обрадовић и Срђан Ного настављају једину политику коју умеју да покажу грађанима Србије, а то је, каже, напад на жене.

"После напада на Мају Пејчић, чланицу Републичке изборне комисије у изборној ноћи 2016. године, напада на Гордану Узелац, новинарку ТВ Пинк, и друге новинаре те телевизије и беспризорног понашања у парламенту, Обрадовић и његови компањони данас су отишли корак даље", навео је Стефановић, преноси се у саопштењу СНС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво